Biberonla Beslediği Yavru Ayıyı, Barınağa Teslim Etti
Orman ve Su İşleri 10.Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, donmaktan kurtarıldıktan sonra 1,5 ay evinde biberonla beslediği yavru ayıyı, Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Barınağına teslim etti.
Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, donmaktan kurtarıldıktan sonra 1,5 ay evinde biberonla beslediği yavru ayıyı, Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Barınağına teslim etti.
Fatma Karahan, yaklaşık 1,5 ay önce Ayancık ilçesi Söküçayır köyünde, mezarlıkta temizlik yapan vatandaşların donmak üzereyken bulduğu ve tedavi sürecinde evde baktığı "Yumoş" adındaki yavru ayıyı, barınağa teslim etmek üzere Bursa'ya geldi.
Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolculukta yavru ayının zaman zaman çok sıkıldığını belirterek, "Özel aracımızın arka koltuğunda bir kutu içerisine koyduk. Burada çok stres yapınca zemine örtü serdik. Orada yattı ama dar geldi, sırtüstü yattı yine durmadı. Müzik açtık yine rahatsız oldu. Bu sefer oyuncak ayılarımız var; onu eline verdik. Bunlarla çok eğlendi ve oynadı. 8 saatlik yolcuğun ardından Bursa merkeze geldik. Şimdi de doğal ortamına kavuşturmak için Karacabey ilçesindeki bakım merkezine götüreceğiz" dedi.
Türkiye'deki ayı sayısının net olmadığını bildiren Karahan, "Onu bulduğumuzda ayak parmaklarını kaybetmişti, açık yaraları vardı. Donmak üzereydi. Gece gündüz güvenlik görevlileri ve orman işçilerinin de desteğiyle onu hayata bağladık. Bu hayvanlar tehlikeli olarak biliniyor. Aslında onları kontrol edebiliriz, onları gerçekten daha iyi tanıyabiliriz" ifadelerini kullandı.
Karahan, daha sonra birlikte geldiği ekiple, Karacabey'deki Ovakorusu Ayı Barınağına giderek ayıyı teslim etti. Yavru ayı, barınakta kendisi için yaptırılan özel bölüme kondu.
Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Hidayet Topçu, yavru ayının doğaya salınmayacağını belirterek, "Artık hayatına burada devam edecek. Sevimli ayımızı rehabilitasyon süresince özel hazırladığımız odasında tutacağız. Şu anda sağlık durumu iyi. Tedavisi bitince diğer ayılarla birlikte barınakta zamanını geçirecek" diye konuştu.
Ayılara Özgürlük Projesi" kapsamında, "dansçı ayılar"ı korumak amacıyla Dünya Hayvanları Koruma Derneğinin (SPA) maddi desteği, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesinin iş birliğiyle 1996 yılında kurulan barınakta, şu anda 62 ayının bakımı yapılıyor. - BURSA