Beü Kütüphaneleri Zonguldaklıların Destekleri ile Büyüyor
Sahip olduğu basılı ve elektronik kaynak kapasitesi ile sadece Zonguldak’ın değil bölgenin önde gelen araştırma ve bilgi merkezi olan Bülent Ecevit Üniversitesi’nin, kütüphaneleri arşivlerini her geçen gün geliştiriyor.
Sahip olduğu basılı ve elektronik kaynak kapasitesi ile sadece Zonguldak'ın değil bölgenin önde gelen araştırma ve bilgi merkezi olan Bülent Ecevit Üniversitesi'nin, kütüphaneleri arşivlerini her geçen gün geliştiriyor. Son olarak Zonguldaklı bürokrat ve eğitimci Ahmet Gül, arşiv niteliği taşıyan ve büyük bölümü babasına ait Osmanlıca ve Arapça eserlerin de yer aldığı kitapları İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine bağışladı.
Ahmet Gül, makamında ziyaret ettiği Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'e Üniversite arşivine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
"Öncelikle kendi memleketimin üniversitesine küçük de olsa bir katkı sağlamak mutluluk vesilesi benim için. Kitaplar kişisel kütüphanelerimizde olduğu sürece sadece biz dokunabiliyoruz. Ben bu eserlere gençlerin dokunmasını ve okumasını istedim. Bu kitapların önemli bir bölümü rahmetli babam Abdülmuttalip Gül'e ait; onun mirası. O mirasın çok doğru ve emin bir biçimde yerini bulduğuna inanıyorum. Kitapları Bülent Ecevit Üniversitesine armağan edeceğimi söylediğimde bir çok arkadaşım da katkı sağlamak istediler. Ben kitabı seven ve okuyan insanların sahip oldukları eserleri paylaşma konusunda da duyarlı olacaklarına inanıyorum. Umarım bu girişimimiz örnek olur ve kütüphanelerimizin arşivleri daha da zenginleşir."
"AHMET GÜL KADİRŞİNASLIK GÖSTERDİ"
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, "Sayın Ahmet Gül'ün büyük kadirşinaslık göstererek babasından kalan arşivinden önemli eserleri Bülent Ecevit Üniversitesine bağışlamasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle Zonguldak'ın yetiştirdiği önemli bir insanın Üniversitemize destek vermesi de son derece önemli bizim için. Ben, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Böyle eserlerin daha çok insana özellikle gençlere ulaşması için Sayın Gül'ün örnek olması temennimiz. Arşivlerimize destek vermek isteyen herkese Bülent Ecevit Üniversitesinin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.
AHMET GÜL
Ahmet Gül, 1948 yılında doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Zonguldak'ta tamamladı. Lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde; Osmanlı Müesseseler Tarihi alanındaki yüksek lisans çalışmalarını ise "Cumhuriyet Döneminde Orta Öğretimde Din Eğitimi" tezi ile Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde bitirdi. Malatya ve Ankara'da çeşitli okullarda ve mezun olduğu Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 1984 yılında atandığı Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında Personel Şube Müdürlüğü, Personel Birim Müdürlüğü, Personel Daire Başkanlığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı; ardından Milli Eğitim Bakanlığında Müşavirlik ve Bakanlık Yayımlar Dairesi Başkanlığı görevlerini yürüttü. Başbakanlık onayı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlar Dairesi Genel Müdürü olarak atandı. Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliği, Kurulun Başkan Yardımcılığı, Aile Araştırma Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği ile Başbakanlık Muzır Kurulu Üyeliği ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığında 1993 yılında Din Öğretimi Genel Müdürü, 1999 yılında Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü, 2000 yılında da Bakanlık Müşaviri görevlerine getirildi.
Kurucu Üyesi olduğu İpekyolu Üniversitesi Vakfında bir dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve 4 çocuk babası olan Ahmet Gül, halen Türkiye genelinde 50 şubesi bulunan Türkiye Örgün ve Yaygın Eğitim Vakfının Genel Başkanlığını yürütüyor. - ZONGULDAK