Beü'de Dış İlişkiler Yıllık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Bülent Ecevit Üniversitesi Dış İlişkiler Yıllık değerlendirme toplantısı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Dış İlişkiler Yıllık değerlendirme toplantısı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi.
Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Dış İlişkiler Birim Koordinatörleri ve akademisyenler katıldı.
Toplantının Açılış konuşmasını Dış İlişkiler genel Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Koçak yaptı.
Koçak, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin bünyesinde 13 farklı ülkeden 26 tane öğretim elemanı 62 ülkeden 522 öğrenci olduğuna dikkat çekerek bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Koçak'ın ardından Erasmus ve Erasmus+ bilgilendirme sunumunu, Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Ulubeyli yaptı. Farabi Programı Değerlendirme sunumunu Doç. Dr. İlhan Karataş, Mevlana Değişim Programı Değerlendirme sunumunu yapan Yrd. Doç. Dr. Turgay Öntaş yaptı.,Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okutman Dinçer Biçer ve Uluslararası Öğrenci Kurum Koordinatörü Tevfik Cem Akalın da bilgilendirme sunumu yaptılar.
Toplantının sonunda genel bir değerlendirme yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer akademisyenlerin sorularını cevaplandırdı ve konuyla ilgili görüşlerini aldı. Rektör Özer, "Tüm koordinatörlerimize müteşekkirim Erasmus+ programını çok önemsiyorum. Uluslarasılaşmaya çok önem veriyoruz. Zaten tüm fakültelerimizde kaliteyi artırmak istiyorsak uluslararası mekanizmaları sistemin içine yerleştirmemiz lazım. Hareketliliği artırmamız gerekiyor. Yatay çeşitliliği artırmamız gerekiyor. Üniversite olarak üç amacımız var. Bunlardan ilki eğitimde, uygulamalarda ve araştırmalarda kalite. İkincisi kamu diplomasisi bunu şöyle düşünelim yabancı öğrenciler bizim yurt dışındaki temsilcilerimiz. Ülkelerinde bizi anlatacaklar. Üçüncüsü de nitelikli insanları araştırmalara katabilmek ve onlardan faydalanabilmektir. Networkünüz ne kadar güçlüyse ve sizin lehinize çalışıyorsa o kadar güçlüsünüzdür. Üniversite olarak amacımız yeni bağlantılarla çoklu projelere dönüştürme yapmak. Üniversitemiz, Türkiye'deki yaşanan başarılı ivmeye eş zamanlı bir yükselmeyle son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Her yıl Sosyoloji bölümüyle bir tarama yapıyoruz. Görüyoruz ki herkes üniversiteden memnun fakat bu memnuniyetle birlikte Üniversitemizden beklenti de artmış durumda. Bu çok sevindirici çevreye umut oluyoruz. Dış gözlere ihtiyacımız var. Uluslararasılaşma bunun için çok önemli. Üniversitedeki yabancı öğrenciler çok mutlular. Demek ki üniversitemiz artık dönüşüyor, yaşam alanlarını ve imkanları arttırıyor. Üniversiteye kattıkları çok şey var. Biz öğrencilerimizin tümünü en özgürlükçü ortamda barındırmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde ilk görevimiz barış iklimini sürdürmek. Çok uluslu bir üniversite olmalıyız" dedi.
Toplantının sonunda öğrenci hareketliliğine katkıda bulunan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi takdim edildi. - ZONGULDAK