Haberler

Bayram: "Toprağa Çok Gübre Vermek Çevre Kirliliğine Neden Olabilir"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın’da çiftçilere yönelik verilen konferansta konuşan Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “Toprağa çok gübre vermek, bilinçsiz ve fazla girdi kullanımı masraf artışının yanında toprak, çevre, doğal denge, bitki ve insan sağlığı açısından sakınca arz etmektedir” dedi.

Bartın'da çiftçilere yönelik verilen konferansta konuşan Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "Toprağa çok gübre vermek, bilinçsiz ve fazla girdi kullanımı masraf artışının yanında toprak, çevre, doğal denge, bitki ve insan sağlığı açısından sakınca arz etmektedir" dedi.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, çiftçilere yönelik 'Bitki Besleme, Gübreleme ve Toprak Analizi' konulu konferans verildi. Bartın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Bartın Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, TKK Sakarya Bölge Birliği Müdürü Ercüment Satıbeşe, Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, kurum çalışanları ve çok sayıda çiftçi katıldı. Konferansta Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan tarafından tanıtım ve şirket yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Daha sonra Gübretaş Ankara Bölge Müdürü Fuat Kalkan tarafından, 'Bitki Besleme ve Gübreleme', Ziraat Mühendisi Kadir Tatar tarafından 'Toprak Analizi', Ziraat Mühendisi Murat Yormaz tarafından da 'Fındıkta Gübreleme' sunumları yapıldı.

BAYRAM: "ÇOK GÜBRE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLABİLİR"

Çok gübre atmanın verimi artırmayacağının altına çizen İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "Çok gübre çok verim demek değildir, çok su çok verim demek değildir, çok ilaç çok verim ya da zararlıların tamamen ortadan kalkması demek değildir. Tam tersine bilinçsiz ve fazla girdi kullanımı masraf artışının yanında toprak, çevre, doğal denge, bitki ve insan sağlığı açısından sakınca arz etmektedir. Fazla ve bilinçsiz gübre kullanımı topraktaki besin elementlerinin dengesini bozarak bitki tarafından alımlarını zorlaştırır. Toprakta bitki besin elementleri dengesi mevcuttur ve bu denge bitkinin beslenmesi için önemlidir. Yine bilinçsiz ve aşırı zirai ilaç kullanımı insan sağlığı, çevre ve doğal denge açısından sakıncalıdır. Çok su kullanımı su israfının yanında toprağın taşınmasına ve verimin olumsuz etkilenmesine neden olur" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

title