Haberler

Bayburt-Köse Havaalanı'nda Eğitim Uçuşu Başladı

Bayburt-Köse Havaalanı'nda Eğitim Uçuşu Başladı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Kelkit Şubesi tarafından düzenlenen "Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu" kapsamında Bayburt-Köse Havaalanı'nda eğitim uçuşu gerçekleştirildi.

Türk Hava Kurumu (THK) Kelkit Şubesi tarafından düzenlenen "Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu" kapsamında Bayburt-Köse Havaalanı'nda eğitim uçuşu gerçekleştirildi.

Düzenlenen eğitim uçuşu törenine Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar, Türk Hava Kurumu Kelkit Şube Başkanı Süheyla Acar, belde belediye başkanları ve yöre halkı katıldı.

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Salyazı beldesi sınırları içerisinde bulunan Bayburt-Köse Havaalanı'nda yapılan model uçak eğitim uçuşu törenine katılan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, buranın bir gün mutlaka gerçek uçuşa açılacağını dile getirerek, bu havaalanının isminin Türk eğitim ve siyasi hayatında iz bırakan Lütfü Doğan'ın isminin verilmesini teklif etti.

"TÜRKİYE 10 YILDIR KARAYOLLARINDA, HAVAYOLLARINDA VE EKONOMİDE UÇUYOR"

Son 10 yılda hava yolculuğu alanında Türkiye'nin önemli mesafeler kat ettiğini ve ülkemizin 10 yılda havayollarında, karayollarında ve ekonomide büyüdüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Polat, "Havayolu gerçekten çok önemlidir. 2002 yılında ülkemizde havayolunu kullanan yolcu sayısı 9 Milyon iken 2011 yılında bu rakam 59 Milyona çıkmıştır. Türkiye gerçekten de 10 yıldır uçuyor. Karayollarında da havayollarında da ekonomide de uçuyor.

İnşallah bu gidişimiz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkıncaya kadar devam eder. Bayburt ve Gümüşhane'nin de artık üniversiteleri var. Bayburt'un da Gümüşhane'nin de il dışında yaşayan insan sayısı bu illerdeki nüfus sayısına oranla % 90'lara varıyor. Bu insanlar buralara gelmek istiyorlar ama ulaşımın daha da kolaylaştırılmasını istiyorlar" dedi.

"BURANIN İMKANLARI ÇEVRE İLLERE GÖRE ÇOK FAZLA"

Bayburt-Köse Havaalanı'nın çevre illere oranla teknik imkanlarının çok fazla olduğunu belirten Başkan Polat, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çevremizdeki Erzurum, Erzincan ve Trabzon illerimizdeki havaalanlarında teknik açıdan imkansızlıkları var. Kimisi kardan, kimisi fırtınadan kimisi de irtifa farkından dolayı belli zamanlarda uçakların iniş ve çıkışlarında sıkıntı oluyor. Oysa burada saydığımız bu sıkıntıların hiç birisi yoktur. Burası ciddi manada sadece Bayburt ve Gümüşhane'den gidip gelecek yolculara değil, bu diğer çevremizdeki havaalanlarının kullanılamaz olduğu zamanlarda da kullanılabilecek alternatif bir havalimanıdır.

"BU KADAR KOLAY HAVALİMANI TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE YAPILAMAZ"

Biz bu konuyu gündemde sıcak tutmaya devam edeceğiz. Eskiden bu istekler çok uç istek olarak değerlendirilirdi ama Türk ekonomisi artık gerçekten büyüdü. Buranın faaliyete geçmesi için çok fazla maliyete de ihtiyacı yoktur. Ordu ilinde havaalanı yapmak için deniz dolduruluyor. Oysa burada hafriyatını düzenledikten sonra pisti yapıldığında havaalanı olmuş olur. Bu kadar kolay havalimanı Türkiye'nin hiçbir yerinde yapılamaz. Bunu zamanında kim düşünmüşse kendilerine teşekkür ediyorum.

"BURANIN İSMİ 'LÜTFÜ DOĞAN HAVALİMANI' OLSUN"

Bu havalimanının adının da konulması gerekiyor. Gümüşhane'nin olsun Bayburt'un olsun bu topraklara hizmet eden bizim kültürümüze hizmet eden çok sayıda insanımız var.

Çok farklı insanlarımızın isimlerini buraya verebiliriz ama buraya en yakın noktada yaşayan ve Türk siyasi hayatında önemli izler bırakan ve ilmi hayatıyla da örnek teşkil eden bir insanımızın adının buraya verilmesini teklif ediyorum. O da Lütfü Doğan hocamızın adını buraya verelim ve bundan sonra bütün beyanatlarımızda 'Lütfü Doğan Havalimanı' diyelim ki artık kavramsal olarak herkesin kafasında yer edinsin."

"BUGÜN KÜÇÜĞÜNÜ, YARIN DA BÜYÜĞÜNÜ UÇURACAĞIZ"

Kelkit Belediye Başkanı Muammer DURAN ise, "Bugün küçüğünü, yarın da büyüğünü bu havaalanında uçuracağız. İnşallah yakın bir zamanda hem Gümüşhane hem de Bayburt ilimizin ortak bir havaalanı olacak. İllerimizin ulaşım noktasındaki en büyük problemi de ortadan kaldırmış olacağız. Biz burada belediye başkanları olarak maket uçak uçuruyoruz, hükümetimizin de yolcu uçaklarını uçurmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"İNŞALLAH HAVAALANIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA HİZMETE AÇILIR"

Köse Belediye Başkanı Şerif AYGÜN, "Havaalanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Türk Hava Kurumunun Kelkit şubesinin yapmış olduğu eğitim çalışmasının uçak uçurma bölümünün burada yapılmasını arzu ettik. Bu çalışma alanımızın tanıtımına yönelik bir çalışmadır. İnşallah havaalanımız önümüzdeki yıllarda hizmete açılır" ifadelerini kullandı.

THK Kelkit Şube Başkanı Süheyla Acar, 20 kursiyer ile kurslarına devam ettiklerini belirterek, kursun 10 gündür Kelkit'te devam ettiğini, bu bağlamda da eğitim uçuşunu Köse Havaalanında yaptıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından THK Model Uçak eğitmenleri Tolga Karaduman ve Aydın Aydeniz eşliğinde kursiyerler model uçak eğitimi yaptı. Törene katılan protokol mensupları ve vatandaşlar, gerçek uçuşlarında bir gün gerçekleşeceği temennisiyle eğitim uçuşunu heyecanlı gözlerle izlediler.

1990 yılında temeli atılan Bayburt Köse Havaalanın açılması için Gümüşhane ve Bayburt illeri ve ilçeleri ile Şebinkarahisar ve Alucra'nın önde gelenleri tarafından ortak deklarasyon yapılmış, yine havaalanı için geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan uzman heyet gelerek incelemeler yapmıştı. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close