Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

İmamoğlu ve Kurum aylar sonra yeniden karşı karşıya: Hadi gel de kapat

Aylar sonra yeniden karşı karşıya geldiler: Hadi gel de kapat

Battalgazi'de Zirai Toplantı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Battalgazi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince, hayvancılıkla ilgili mevzuatlar, 2013 yılı Tarımsal Desteklemeleri ve kayısıda erik koşnili zararlısı anlatıldı.

Malatya'nın Battalgazi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince, hayvancılıkla ilgili mevzuatlar, 2013 yılı Tarımsal Desteklemeleri ve kayısıda erik koşnili zararlısı anlatıldı.

Hükümet Konağı salonunda

düzenlenen toplantıya, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatma Kurt Aydın, Veteriner Hekimler Özgür Aydın, ve Adnan Özdemir, Ziraat Mühendisi Hanifi İnal, Ziraat Teknisyeni Mesut Özçelik,

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar, muhtar ve azaları katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatma Kurt Aydın,

2013 Yılı Tarımsal Desteklemeleri birim fiyatlarından bahsederek, ilçenin en önemli stratejik ürünü olan kayısıda

"Erik Koşnili" zararlısının görüldüğünü bununla ilgili olarak muhtar ve azaları bilgilendirme gereği duyduklarını ifade etti.

Veteriner Hekim Adnan Özdemir ise, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı,Gıda ve Yem Kanunu, 2013 Yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Genelgesi ve Yurt içi Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmeliği ve idari para cezaları konularında bilgi verdi.

Ziraat Teknisyeni Mesut Özçelik de, "İlçemizdeki kayısı ağaçlarında görülen erik koşnili (kabuk kurdu) ile kimyasal mücadele için nimf çıkışlarının yüzde 60 oranına ulaşması gerekmektedir. Ergin dönemde mücadele, Mart sonu- Nisan başında meyve ağaçlarında ruhsatlı yazlık mineral yağ uygulaması ile yapılabilmektedir. Yazlık mineral yağ uygulaması yapamayan çiftçilerimizin yüzde 60 oranındaki yeni nimf çıkışını beklemeleri gerekmektedir. Battalgazi ilçesindeki kayısı alanlarında kimyasal mücadele yapabilmek için gerekli olan nimf çıkışlarında kullanılacak olan kimyasalların reçeteye yazdırmadan yapılacak her türlü kimyasal mücadele olumlu sonuç vermeyecektir. Bu nedenle Battalgazi kayısı yetiştiricileri erik koşnili ile mücadelede mutlaka Müdürlüğümüzün uyarılarını takip ederek, önerileri doğrultusunda toplu mücadele yapmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda çiftçilerin sorunları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title