Batman Kamu Hastaneleri Birliğinden Değerlendirme Toplantısı
Batman Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek 2013 yılında hastanelerde yapılan faaliyetler ile ilgili bilgi verdi.
Batman Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek 2013 yılında hastanelerde yapılan faaliyetler ile ilgili bilgi verdi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Kristal Park Salonu'nda yapılan toplantıya Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, İdari Hizmetler Başkanı Bayram Demir, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı tüm hastane yöneticileri katıldı. 2013 yılında hastanelerde yapılan faaliyetler ile ilgili bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, sağlık personelinin büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek tüm sağlık çalışanlarının birlikte ve ortak çalışmasıyla başarının ortaya çıkabileceğini söyledi. Birlik geneli sağlık insan gücünün 2012'de bin 890 iken 2 bin 54'e çıkarıldığını ifade eden Günak, "Uzman hekim sayısı 2013'te 174'tür. 2013'e ek olarak 151 sağlık personeli bünyemize katıldı ve hastanelerimizin uzman doktor branş eksikliği büyük ölçüde tamamlandı. 2013 yılında birlik geneli 1,5 milyon hasta muayenesi yapıldı. Sadece Bölge Devlet Hastanesi'nde 885 bin muayene, Kadın Doğum Hastanesi'nde 375 bin hasta muayenesi yapıldı. Hastanelerimizde toplam 7 bin 300 doğum gerçekleştirildi. Kadın doğum hastanemizde 6 bin 640 doğum gerçekleştirildi" dedi.
Çevre illerden hastanelerine gelen hasta sayısının 100 bin civarında olduğunu belirten Günak, acilden sevk edilme oranı yüzde 0,75, hastanelerinde gereksiz sevkleri önleme komisyonu oluşturulduğunu söyledi. Günak, "Yapılan çalışmaların sonucu acilden sevk edilme oranı ciddi oranda düşürüldü. Evde bakım hizmetleri kapsamında 2 bin 258 hastaya ulaşıldı. İl geneli yatak doluluk oranı yüzde 70-75 il geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80'dir. 24, bin a-b-c büyük orta ameliyat olmak üzere toplam 144 bin ameliyat yapıldı. İlk defa nükleer tıp ünitesi kurulum çalışmalarına başlanacak. Gastroentroloji uzman sayımız ikiye çıkarılacak" ifadelerini kullandı.
Birliğe bağlı sağlık tesisleri için kapasite genişletme çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Günak, "Ek yoğun bakım ünitesi, ilçe hastanelerimizin ameliyathanelerin güçlendirilmesi, kan transfüzyon merkezlerinin kurulması gibi bir takım kurulum ve planlama çalışmaları yapıldı. Kadın doğum hastanemize fiziki bina sorunlarından dolayı ek hizmet binası alım çalışmaları tamamlanma aşamasında. Bakanlığımız tarafından başlatılan hasta ve çalışan memnuniyetini hedefleyen 90 gün projesi sağlık tesislerimizde başarıyla uygulanmıştır. Bu çalışma kapsamında; taburcu olan hastalarımızın hastane ve genel sekreterlik yönetimince evde ziyaret edilmesi, sorunların ilk ağzından dinlenilmesi yine vatandaşlarımız tarafından ayrıca memnuniyetle karşılanmıştır. Özellikle ev ziyaretleri ilimizde geniş yankı bulmuştur" diye konuştu.
Tüm hastanelerinde engelli düzenlemelerinin büyük ölçüde tamamlandığını belirten Günak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Enerji tasarrufu sağlanması amacıyla hastane ışıklandırma sisteminde tasarruflu ampuller, lavabo ve koridorlara fotoselli ampuller taktırıldı. Kaynakları etkili ve verimli kullanılması amacıyla tüm hastanelerimizde verimlilik komisyonu oluşturuldu. İlçe hastanelerimizin internet altyapısı güçlendirildi Türk Telekom desteğiyle fiber internet çekildi. Yaklaşık 750 bin potansiyel nüfusa hizmet veren bölge devlet hastanemiz ocak 2013'ten beri 2 bin 110 başarılı anjiyo yapıldı. KVC ameliyathanesi ile yaklaşık 60 başarılı by-pas yapıldı. Bununla birlikte 13 yataklı KVC yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı".
Günak, daha sonra Batman Bölge Devlet Hastanesi, Batman Kadın Doğum Hastanesi, Kozluk Devlet Hastanesi, Gercüş Devlet Hastanesi, Sason Devlet Hastanesi ve Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgiler aktardı. - BATMAN