Haberler
Halep düştü! Muhalifler camilerden ezan okumaya başladı, kamu binalarını ele geçirdi

Muhalifler camilerden ezan okumaya başladı, kamu binalarını ele geçirdi

Antalya açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! Açıklamalar peş peşe geldi

Bakan Uraloğlu açıkladı: Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Suriye'de 'rejim askerlerinin kullandığı iletişim cihazları patlatılıyor' iddiası

'Rejim askerlerinin iletişim cihazları patlatılıyor' iddiası

Başkan Toru Öğrenci Liderleriyle Buluştu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen programda Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrenci topluluklarının başkanlarıyla bir araya geldi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen programda Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrenci topluluklarının başkanlarıyla bir araya geldi.

Meram Gençlik Meclisi tarafından Meram Belediyesi'nde düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi (MEBKAM) Yönetim Kurulu Üyeleri, NEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Koray Karaoğlu, Meram Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu ile NEÜ öğrenci topluluklarının başkanları katıldı.

"GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ"

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne ülke olarak çok önemli mesafeler kat edildiğine işaret eden Başkan Fatma Toru, "Fikir özgürlüğü, bireysel hak ve özgürlükler noktasında çok önemli adımlar atıldı. Her on yılda darbeleri gördük. Bunun temelinde Türkiye'nin zenginleşmesi ve ekonomik özgürlüğünü elde etmesi vardı. Türkiye özgürleşmeye çalıştıkça, ekonomik olarak bağımsızlığını elde etmeye çalıştıkça adeta ülkemize diz çöktürmek istediler. Şu anda da aynı şeyler yapılıyor maalesef. Ama ülkemiz şimdi çok daha güçlü. Çok daha bilinçli ve şuurlu bir nesil geliyor. Geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Çok önemli demokratik adımlar atıldı. 80'li yıllara göre gençliğimiz daha bilinçli bir şekilde eğitim alıyor. Bizler yerel yönetimler olarak sadece fiziki belediyecilik yapmıyoruz. Özellikle son 20 yılda Avrupa'da ve ülkemizde yerel yönetimler biraz daha sosyal ve kültürel belediyeciliğe doğru kaymaya başladı" diye konuştu.

"Şehirlerin bir ruhu var" diyen Başkan Toru, "Bu ruhun ve şehir kimliğinin oluşmasında, geçmişle geleceğin buluşturulması anlamında şehrin hafızasını oluşturan insanlarla gençliğin sentezlenmesi gerekiyor. Bunun yolu da tarihimizi öğrenmekten geçiyor, değerlerimizi öğrenmekten ve milli şuurun oluşmasından geçiyor. Bunun için de bol bol okumamız lazım" ifadelerini kullandı.

DEMİRCİ'DEN ÜNİVERSİTELİLERE 3 TAVSİYE

MEBKAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demirci ise, öğrencilere 3 önemli tavsiyede bulundu. Demirci, "Öğrencilik yıllarınızda mesleğiniz ne olursa olsun bir doğu ve bir batı dilini mutlaka öğrenin. Haftada en az bir kitap okuyun ve bunu asla ihmal etmeyin. Üçüncüsü de; bizim geleneğimizde, medeniyetimizde sanatla uğraşmak eğitimin bir parçasıdır. Bir zevk değildir, bir hobi değildir. İnsan eğitmenin bir yöntemidir sanat. O yüzden bir sanat dalıyla mutlaka ilgilenin ve bir alanda da maharet kazanın" dedi.

"KÜLTÜRÜMÜZÜN KODLARINI ÇOK İYİ BİLMELİYİZ"

MEBKAM Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin de, "Biz aldığımız eğitimlerde şunu öğrendik; eviniz, arabanız, bağınız, bahçeniz kiralık olur ama sakın ha kafanızı hiç kimseye kiraya vermeyin. O size Allah tarafından bahşedilen en önemli nimetinizdir. Eğer biz özgür olmak istiyorsak, eğer biz kendimiz olmak istiyorsak kültürümüzün kodlarını çok iyi bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"GENÇLİĞİN DİL PROBLEMİ VAR"

MEBKAM Yönetim Kurulu Üyesi Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Uz, gençliğin dil problemine dikkat çekerek, "Türkiye çağ atladı bugün ama gençliğin birçok problemi var. Bunların başında dil problemi gelir. Gençlerimiz 25 - 30 önce yazılmış kitapları anlamada güçlük çekiyorlar. Yapılan araştırmalarda ilkokuldan üniversiteye kadar yazılan kitaplar 5-6 bin kelimeyle yazılıyor. Gelişmiş ülkelerde bu sayı 40-50 bin kelimeyi buluyor. Bu problemi aşmak için ne lazımsa onun yapılması şart" dedi.

"ULUSAL BAZDA SES GETİRMEK İSTİYORUZ"

Meram Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu ise; "Bugün çok güzel bir tevafuk oldu ve Meram'ın çınarlarıyla fidanları buluştu. Meram Gençlik Meclisi olarak üniversite öğrencilerinden oluşan tamamen gönüllü bir topluluğuz. Bazılarınız Konyalı değilsiniz ama biz sizleri Meramlı olarak kabul ediyoruz. Meramlı gençler olarak sadece yerel değil ulusal bazda ses getirecek işler yapmak istiyoruz. Bunu bir ve beraber olarak gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

NEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Koray Karaoğlu ile öğrenci topluluklarının başkanları da düzenlenen bu programdan dolayı Başkan Toru'ya teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title