Haberler

Başkan Simonelli'den Lokomotif Açıklaması

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

General Electric Transportation Başkanı Lorenzo Simonelli, dünyada yıllık 3 bin 500-4 bin arasında lokomotif satışı yapıldığını söyledi.

General Electric Transportation Başkanı ve CEO'su Lorenzo Simonelli, dünyada yıllık 3 bin 500-4 bin arasında lokomotif satışı yapıldığını söyledi.

Simonelli, General Electric ile Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ

(TÜLOMSAŞ) stratejik işbirliği anlaşmasıyla üretilen, powerhaul lokomotifi müşteri-tedarikçi tanıtım toplantısı için geldiği Eskişehir'de gazetecilerin sorusu yanıtladı.

Bir gazetecinin "General Electric'in lokomotif pazarındaki yeri neresidir-" sorusu üzerine Simonelli, şöyle konuştu:

"Öncelikle dizel elektrikli lokomotif üreticisiyiz ve bu konuda dünya pazarının lideri durumdayız. General Electric'in şu anda dünya üzerinde çalışan 17 binden fazla lokomotifi var. İleriye baktığımızda lokomotif piyasasında pozitif büyüme görüyoruz. Yük taşımak için en iyi yöntem demiryoludur. En etkin, uygun maliyetli ve çevre dostu yöntem. Bu nedenle TÜLOMSAŞ ile ortaklıktan memnunuz. Bu ortaklık, Avrupa'da, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye'deki varlığımızı güçlendirecek."

Simonelli, "TÜLOMSAŞ ile işbirliğiniz neleri kapsıyor-" sorusuna,

"Teknoloji transferi ve bu lokomotifin Türkiye'de yerleştirilmesiyle ilgili anlaşmamız var. Türkiye'de yılda 50 ile 100 lokomotifin üretilmesi ve satılmasını bekliyoruz. Uzun vadeli bir ortaklığımız var. Dünyada yıllık 3 bin 500-4 bin arasında lokomotif satışı yapılıyor. Dünyada üretilen en modern lokomotif modeli de powerhaul lokomotifidir" yanıtını verdi.

-"Hedefimiz yılda 100 lokomotif üretmektir"-

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı da powerhaul lokomotifinin benzerlerine göre yüzde 9 daha az yakıt harcadığını anlatarak, şunları ifade etti:

"Farklı hızlarda aynı çekiş gücüne sahip. Çekiş gücü ise emsallerine göre çok iyi. Bakım masrafları da çok avantajlı. En etkin servis ağını kurmak istiyoruz. Lokomotifin hizmet dışı kalmasını engellemek istiyoruz. Anında müdahale etmek ve yedek parça temini sağlamak lazım. Şu anda anında müdahale etme sistemimiz var. General Electric'in global servis sistemiyle bölgenin tamamına hizmet vereceğiz. Sürekli eğitim vereceğiz ve mobil ekiplerimiz olacak. Bu da istihdamı çok fazla tetikleyecek. İlk prototipte 50'ye yakın yerli firmayla çalıştık. İstihdama doğrudan temas edecek. 2023 yılına kadar 30 bin kişinin çalışacağı bir sistem hedefliyoruz."

Avcı, Demiryolu Serbestleşme Kanunu çıkmadan fiyat ve lokomotifler hakkında bilgi talep edenlerin ve hatta ihale aşamasına gelenlerin olduğuna değinerek,

"Hedefimiz yılda 100 lokomotif üretmektir. Türkiye'deki serbestleşme gecikse bile üretim yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin "powerhaul lokomotifinin yerlilik oranı nedir-" sorusuna Avcı, şu yanıtı verdi:

"Son iki prototipte yerlilik oranı 30'dur. Zaman içerisinde bunu yüzde 50'ye çıkartmak istiyoruz. Zaman içinde yan sanayi de kendini geliştiriyor. Bir lokomotifi 2,5 ayda yaptık. General Electric ile iyi bir takım olduk. Dünyada 2,5 ayda bu lokomotifi yapacak yok. Bu lokomotifin üzerinde 20 bin parça, 10 bin teknik resim var. Bu parçaların her biri ölçülüyor. Allah'ın izniyle başardık. Bizi tebrik edebilirsiniz."

General Electric Transportation Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Gökhan Bayhan ise TÜLOMSAŞ ile anlaşmalarının 10 yılda 1,5 milyar dolarlık ihracat değeri yaratmasını beklediklerini vurguladı.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

27 ilimizde eğitime kar engeli

27 ilimizde eğitime kar engeli

Antalya Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağında yangın

İçi yolcu dolu uçak, inişten sonra alev aldı

title