Bartın'da Gıda Denetim Aracı Hizmete Girdi
Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın Valisi Ali Çınar’ın himayelerinde Bartın İl Özel İdaresine sunulan “Gıda Güvenliği Lojistik Destek Projesi”nin hayata geçtiğini belirtti.
Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın Valisi Ali Çınar'ın himayelerinde Bartın İl Özel İdaresine sunulan "Gıda Güvenliği Lojistik Destek Projesi"nin hayata geçtiğini belirtti.
İl Müdürü Bayram, Bakanlığın ve dolayısıyla İl Müdürlüğü'nün en önemli ve en temel görevlerinden birisinin, vatandaşlara tarladan sofraya kadar güvenilir gıda arzını sağlamak olduğunu belirterek, İl Özel İdaresi tarafından alınan Gıda Denetim ve Numune Nakil aracının Müdürlüğe tahsis edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bayram, "Sayın Valimiz göreve başladığı ilk gün gıda denetim aracımız olup olmadığını sormuş ve bu aracın alınması için proje hazırlamamızı emretmiş, 'Çünkü bu aracın varlığının olması, çarşıda görünmesi bile olumlu bir iz bırakacak ve pozitif bir sinerji yayacaktır' demişti. Gerçekten de aracın varlığı, tüketici ve üreticiler üzerinde yaratacağı olumlu etkilerin yanında gıda kontrolörlerimizin de daha konforlu bir ortamda görev yapacak olmalarından kaynaklı motivasyon ve verimlerine katkı sağlayacaktır. Ayrıca gerek il içi ve gerekse il dışına gönderilecek numunelerin daha hızlı ve teknolojik ortamda gönderilmesi sağlanacak, aracın varlığı çalışanlarımıza ve tüketicilerimize güven verecektir. Çünkü aracın içerisinde numune naklinde soğuk zincir sağlanması ve numenin özelliklerinin bozulmadan ulaştırılması için +4 santigrat derece sağlayan bir buzdolabı ve -18 santigrat derece sağlayan bir derin dondurucu ile ağırlık ölçümlerinde kullanılan hassas terazi gibi birçok donanım bulunmaktadır. Bakanlığımızın 'Tarladan sofraya gıda güvenilirliği' kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım ve satış gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli, güvenli gıda arzının sağlanmasının, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesinin, gıda sanayinin gelişmesinin, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenli olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanması, ayrıca gıda denetim aracının tüketicilerin kuruma olan güvenin artması ve sektör üzerindeki her an denetlenebiliriz kaygısıyla otokontrol sistemleri oluşturması gibi sosyal ve psikolojik etkileri de dikkate alındığında projenin önemi ortaya çıkacaktır" dedi. - BARTIN