Barınaktaki Hayvanlara Yoğurt Günü
Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi bünyesindeki sokak hayvanlarının toplanıp, kısırlaştırıldığı ve tedavi gördüğü Köpek Bakımevi’nde barınan hayvanlara vatandaşların mama desteği sürüyor.
Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi bünyesindeki sokak hayvanlarının toplanıp, kısırlaştırıldığı ve tedavi gördüğü Köpek Bakımevi'nde barınan hayvanlara vatandaşların mama desteği sürüyor.
Şerife Tezgören adlı vatandaşın yanı sıra, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) Ayvalı Temsilcisi Gülnihal Balcı ve Ayvalık Hayvan Hakları Derneği yönetiminin de desteğiyle bir sosyal paylaşım sitesinde 'Köpek Bakımevinde Yoğurt Günü' adını verdikleri organizasyona katılan vatandaşlar, barınaktaki sahipsiz köpeklere çuvallar dolusu mama götürdü. Etkinlikte, vatandaşların sokak hayvanlarına gösterdiği sevgi dolu ilgi dikkatlerden kaçmazken, dernek yönetimi ise gerçekleştirilen organizasyona beklediklerinin üzerinde katılımın olmasından son derece memnun olduklarını belirtti.
Aralarında, ünlü sanatçı Hülya Avşar, TRT'nin unutulmaz sanatçılarından Melda Duygulu, ilçede sosyal yaşama verdiği gönüllü desteklerle tanınan Aysel Namlı, Ayvalık Belediyesi'nin bir önceki belediye meclis üyeleri Hatice Arga ve Ayşe Sokol'un da bulunduğu onlarca vatandaşın beraberinde getirdikleri çuvallar dolusu mama ve sütlerin itinayla teslim alındığı dikkatlerden kaçmazken, dernek yöneticileriyle bir araya gelen vatandaşlara derneğin yaptığı çalışmalarla ilgili dernek kurucu başkanı Hilal Uslu brifing verdi.
Derneğin, 2006 yılında kurulup, aralıksız ve büyük bir özveriyle çalıştığına işaret eden Uslu, "Bu süre içinde engellerle karşılaştık, hepsinin üstesinden geldik. Çünkü sadece sahipsiz hayvanlara gönül verdik, enerjimizi, maddi ve manevi gücümüzü yan etkenlere hiç harcamadık. Belki bu yüzden kapalı dernek benzetmesine sebep olduk. Son iki yıl Ayvalık Hayvan Hakları Derneği kurucu ve yönetim kurulu üyesi Kızım Gülnihal Balcı'nın HAYTAP temsilcisi olmasıyla durum biraz değişti. Derneğimizin sahipsiz hayvanlara kayıtsız şartsız ve yıllar süren istikrarlı yardımı dikkat çekmeye başladı. Hayvan Hakları Federasyonu, derneğimizin çalışmalarını ve geçmiş dönem yerel yönetimin katkı ve çabalarını bir anlamda ödüllendirmek ve arkamızda olduğunu göstermek amacıyla 6.Ulusal yıllık toplantısını Ayvalık'ta gerçekleştirdi. SHKD (Sahipsiz Hayvanlar Koruma Derneği) ve ActieZwerfhonden bir yıldan uzun bir süredir sokak hayvanlarını rehabilite etmek için Ayvalık Hayvan Hakları Derneği aracılığıyla kapsamlı ve uzun soluklu bir aksiyon başlattı. Önceleri kendi yaşam alanlarımızda gerçekleştirdiğimiz kampanyalar şimdilerde bir önceki ve yani yerel yönetimin desteğiyle Ayvalık Köpek Barınağına taşındı. Bir yıl içerisinde rehabilite edilen ve alındıktan bölgelere geri bırakılan hayvan sayısı 750 köpek 650 kedi oldu. Son 1200 köpeğin rehabilite edilebilme mali bütçesi 45 bin avroya ulaştı" dedi.
"BARINAĞIN KAPILARI HERKESE AÇIK"
Ayvalık'ta her geçen gün hayvan dostları sayısının attığını ve derneğe katkı veren sayısının yükseliş ivmesi kazandığının altını çizen Hilal Uslu, " Ayvalık Hayvan Hakları Derneği bütün yasal mevzuata rağmen kapıları halka kapalı olan Ayvalık Köpek Barınağı'nın kapılarını herkese açtı. Şimdi güncel bir durumu aktarmak istiyorum. Biz dernek olarak güçlendik. Kuruluşundan bu güne geçen sekiz yılın sonunda yere bir yapılanma gereği duyduk. Yönetim kurulumuzun 3 üyesini değiştirdik. Yeni üç yönetim kurulu üyemiz Aysel Namlı, Ayşe Sokol ve derneğimiz Av. Tuba Aysun hanımlar olmuştur. Bizi kırmayıp aramıza katıldıkları için kendilerine müteşekkiriz. Yönetim kuru üyesi ve Haytap temsilcisi Gülnihal Balcı Ayvalık Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokole göre barınaktan ve Ayvalık sokak hayvanlarını rehabilitasyon projesinde barınaktan sorumlu koordinatördür" ifadelerini kullandı.
Yaptığı açıklamanın son bölümünde ise tercihini Ayvalık'tan yana kullanıp yaz tatillerini bu güzel ilçede geçirenlerin son dört hafta içerisinde bir çok köpeği sokağa bıraktıklarını yada barınağa terk ettiklerine işaret eden Hilal Uslu, "Lütfen bunu yapmasınlar. Barınaklar hayvanların toplanıp kapatıldığı yerler değildir ve olmamalıdır. Barınaklar acil müdahaleler yapılabilen iyileştirme ve rehabilitasyon yerleridir. Hayvanların yaşam haklarını koruyup gözeten toplumlar en uygar insan haklarına da kavuşmuş mutlu toplumlardır" diye konuştu. - BALIKESİR