Haberler

Balıkesir'de, "Geçmişten Günümüze Türk Sineması" Etkinliği

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasının ünlü oyuncuları Suna Yıldızoğlu, Mahir Günşıray, Zihni Göktay katıldıkları söyleşilerde sinemaseverlerle buluştu.

Ayvalık ilçesinde, Türk Sineması'nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen "Geçmişten Günümüze Türk Sineması" etkinliğine Türk sinemasının ünlü oyuncuları Suna Yıldızoğlu, Mahir Günşiray, Zihni Göktay, Göksel Kortay, Ahmet Rıfat Şungar ve yönetmen Biket İlhan katıldı.

Orhan Peker Sanat Galerisi'nde düzenlenen etkinlikte, Kamil Masaracı'nın Altın Portakal Film Festivali'nde sergilenen karikatürlerinin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, sinemanın değerli isimlerini Ayvalık'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri Ayvalık'ı bir kültür-sanat başkenti yapmayı amaçladık. Ayvalık, yıllarca Türk sineması setlerine ev sahipliği yapmıştır. Dokusuyla Ayvalık, her konuya fon olabilecek güzelliktedir" dedi.

Törközen'in konuşmasının ardından düzenlenen söyleşide, yönetmen Biket İlhan ile Türk sinemasının ünlü oyuncuları Suna Yıldızoğlu, Mahir Günşiray, Zihni Göktay, Göksel Kortay, Ahmet Rıfat Şungar, sinemaseverlerle buluştu.

Günşiray, sinemanın içinde doğup, büyüdüğünü belirterek, "Beyazperdeyle ilk tanışmam 5 yaşında oldu. Çok uykusuz kaldım, bu yüzden o günleri çok iyi hatırlıyorum. Benim için Ayvalık'ın yeri ayrı, elimden gelse her gelen film, dizi teklifinin Ayvalık'ta çekilmesini sağlarım" diye konuştu.

Göksel Kortay ise sinemada çekilen birçok sahnenin montaj kurbanı olduğunu vurgulayarak, "Rahmetli Sadri Alışık ile oynadığım Bebek Davası ve Şalvarbank filmlerinden keyif aldım. Tiyatro sahnesi benim için çok daha önemli. Sinemada ise yönetmen ne sunarsa seyirci onu alır. Genç yönetmenler gümbür gümbür geliyorlar ve yeni nesil oyuncuların da oyunculukları muazzam. Onları görünce çok büyük mutluluk duyuyorum" ifadesini kullandı.

Yeni nesil oyunculardan Ahmet Rıfat Şungar ise set ortamlarında 53 saat aralıksız çalışanların bulunduğuna dikkati çekerek, "Sırt sıvazlayarak, 'helal olsun ne kadar güzel çalışıyorsun' yerine, 'Bu durumu nasıl iyileştirebiliriz, daha çok nasıl kaliteli işleri çıkartabiliriz'in değerlendirilmesi gerekiyor. Açıkçası yurt dışından tanıdığım diğer meslektaşlarım, setlerde otomobillerin bile 8 saatten fazla çalıştırılmadığını söylüyorlar" dedi.

Söyleşinin ardından konuşmacı olarak davet edilen ünlü isimlerin yanı sıra, Türk sinemasının önemli oyuncularından, Ayvalık'ta yaşayan Gülsün Kamu ve yapımcı Güner Namlı'ya, Türközen tarafından plaket verildi.

Etkinlik, Türk sinema tarihini konu alan belgesel filmin gösterimiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close