Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Bakan Güler: Zap'ta kilit kapatıldı, toplamda 2 bin 564 teröristin etkisiz hale getirildi

"Zap'ta kilit kapatıldı" diyen Güler ses getirecek rakamı ilk kez paylaştı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Bahe Belgeseline Bir Ödül Daha

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımını Ajans Ba’nın üstlendiği ve yönetmenliğini Haydar Demirtaş’ın yaptığı 'Misafir' belgeseli 2. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nde 'Ulusal Belgesel Film Kategorisi'nde Türk sinemasının 100. yıl özel ödülüne layık görüldü.

Yapımını Ajans Ba'nın üstlendiği ve yönetmenliğini Haydar Demirtaş'ın yaptığı 'Misafir' belgeseli 2. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nde 'Ulusal Belgesel Film Kategorisi'nde Türk sinemasının 100. yıl özel ödülüne layık görüldü.

Daha önce de birçok festivalde ödüle layık gösterilen Misafir belgeselinin yönetmeni Demirtaş, Bahe amcanın vefatından sonra Türk sinemasının 100. yıl ödülünü Mardin'e taşımanın güzel olduğunu belirtti. Demirtaş, "Ekip olarak Bahe amcaya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta proje danışmanım Hüseyin Kuzu olmak üzere, Diyarbakır ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen'e, ekibime ve belgeselimizi maddi manevi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Belgeselimizi Ulusal ve Uluslararası film festivallerine göndermeye devam ediyoruz. Ayrıca Mardin'imizin tanıtımına bu vesileyle katkıda bulunduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Misafir, Mardin'deki Deyrulzafaran Manastırı kadim Süryani cemaatine yüzyıllarca patriklik yapmış tarihi bir manastırdır. 1920'lı yıllarda üç çocuğu ile birlikte Suriye'ye gitmek zorunda kalan Süryani bir anne küçük oğlu Bahe'yi manastıra bırakmak zorunda kalır. Manastırda rahibeler ve rahipler tarafından büyütülen Bahe yıllarca manastırın bahçıvanlık, çobanlık ve temizlik işlerini yapar. Geçen yıllar boyunca sürekli annesini anan ve annesinin gelmesini bekleyen Bahe, sadece özel günlerde manastırdan çıkar. Geçen 75 yıl boyunca manastırda birkaç nesil metropolit, rahip, rahibe ve hizmetçi geçer ama Bahe hep orada kalır. Son zamanlarda yürümekte bile zorlanan Bahe artık çok dar bir alanda dolaşabilmekte ve zihninde iyice silikleşen annesini beklemeyi sürdürmektedir. Bahe artık manastırın sarı duvar ve koridorlarıyla bütünleşmiş, manastırın mutlaka ziyaret edilmesi gereken manevi bir sembolüdür. Manastırın yeni nesil hizmetlileri onun yıllarca manastıra verdiği emeklerin kadrini iyi bilmekte ve ona sevgi ile bakmaktadır. Çünkü Bahe, Deyrulzafaran'ın 75 yıllık misafiridir" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title