Bağlar Belediyesi Konkasör Şantiyesini Kurdu
Bağlar Belediyesi, Bağlar'ın sınırları içerisinde yer alan Körtepe Mevkinde taş kırma-eleme konkasör tesisini kurdu.
Bağlar Belediyesi, Bağlar'ın sınırları içerisinde yer alan Körtepe Mevkinde taş kırma-eleme konkasör tesisini kurdu. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan taş kırma-eleme tesisinde saatte 110 ton yol malzemesi üretilecek. Tesisin birkaç ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Bağlar Belediyesi, Bağlar'ın sınırları içerisinde yer alan Körtepe Mevkinde taş kırma-eleme konkasör tesisini kurdu. Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Yol Yapım Şefi Fırat Kılıç ve Tesim Şirketi Montaj Sorumlusu Arslan Kahraman kurulan konkasör şantiyenin çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında konuya ilişkin bir açıklama yapan Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Yol Yapım Şefi Fırat Kılıç, konkasör şantiyesinin 2016 yılının yaz aylarında faaliyete geçeceğini söyledi. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan taş kırma-eleme tesisi ile Bağlarda köy ve imar yollarının altyapısında kullanılacak malzemenin burada üretileceğini ifade eden Kılıç, "Makinemiz son model bir makinedir. Bağlar'ın tüm şehri içi, imar yollarını ve köy yollarımızda kullanabileceğimiz malzemeler üreteceğiz. Aynı zamanda buradan çıkaracak malzemeler asfalt ve beton santrallerinde kullanılacak düzeyde olacak" dedi.
Konkasör şantiyesinin belediyeye maliyeti
Büyük oranda ihtiyaçlarının karşılanacağını ve gerçekleştirecekleri bu malzeme ile daha uzun ömürlü yollar yapacaklarını dile getiren Kılıç, yol malzemelerine ayırdıkları harcamaların maliyeti neredeyse sıfıra ineceğini kaydetti. Kılıç konuşmasının devamında şunları söyledi: "Konkasör şantiyemizin alımı ve kurumu yaklaşık olarak 3 milyon TL gibi bir rakama mal oldu. Tabi bunun yan maliyetleri de var. Şantiyenin hazırlanması, alan tesviyesi ve orada çalıştırılacak makinelerin alımıyla yaklaşık 5 milyon liraya mal oldu. Bakıldığında aslında bu büyük bir rakam ancak düşünüldüğünde bu parayı 10 yılda harcamamamız demek. Bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir makine. Çünkü bizim yıllık malzemeye verdiğimiz para yaklaşık 2 milyon TL ve her yıl 2 milyon malzeme alarak harcıyorduk. Şimdi artık o 2 milyon TL'yi başka hizmetlerde kullanabileceğiz".
"Yüzde 80 yerli üretim"
Konkasör şantiyesi ile ilgili faaliyetlerini anlatan Tesim Şirketi Montaj Sorumlusu Arslan Kahraman ise, yaptıkları tesisin çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, üç aylık gibi kısa bir sürede kurulumunu tamamlandıklarını söyledi. Kahraman şöyle konuştu: "Tesisimiz etrafta bulunan büyük kaya parçalarını kırarak sıfır beş, beş-12, 12-18 ve 18-25 ve ayrıca sıfır 38 olmak üzere beş farklı ürüne çevirebilmektedir. Çevirdiğimiz bu ürünlerden sıfır 38 malzemeleri yol alt yapısına, sıfır 5, beş-12, 12-18 ve 18-25 de yol üst yapısına kullanabilmektedir ve beton santrallerine verilebilmektedir. Tesisimizin %80 yerli üretimi olup, kırıcılarımız ise İsveç malıdır. Tesisimiz 200-250 ton kapasitelidir."