Haberler

Bağımsız Aday Subaşı, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, Muratpaşa ilçesinde mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bağımsız Milletvekili adayı Hasan Subaşı, Muratpaşa ilçesinde mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, seçim çalışmalarını kent merkezinde Güzeloba, Güzeloluk ve Kırcami mahallelerinde sürdürdü. Mustafa Saraç'ın Avcıoğlu Börek'de düzenlediği toplantıya katılan Hasan Subaşı, burada bir dönem DYP'de birlikte çalıştıkları dostlarını görmekten mutlu olduğunu ifade etti. DYP kurucularından Ahmet Ayanoğlu, eski Komisyoncular Derneği Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Selahattin Yılmaz, Yeşilbahçe Muhtarı Nurettin Eyiler, Çağlayan Muhtarı İbrahim Efe, Güzeloluk Muhtarı İzzet Ak, Zümrütova Muhtarı Şevket Saraç, eski Merkez İlçe Başkanları Ahmet Ayvazoğlu ve Mehmet Sevim, Kırcamililer Dernek Başkanı Mustafa Çiviler, ATSO Meclis Üyesi Mustafa Ayanoğlu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda destek isteyen Subaşı, "Parlamentoda sesiniz olmak, lider korkusundan konuşamayan vekillerin yerine sizi temsilen sorunları anlatmak için kolları sıvadım. Antalya bağımsız bir adayı seçerek bu işi başaracaktır" dedi.

Daha sonra Ermenek'te vatandaşlarla bir araya gelen Subaşı, sorun ve talepleri dinledi. Muhtar Hüseyin Elmalı, "Sizin döneminizde kamulaştırma için 24 biner lira bedel ödediğimiz evlerimizin hala tapularını alamadık. Her gelen belediye başkanı söz veriyor, arkası gelmiyor. 1262 hak sahibinden sadece 68'ine Süleyman Evcilmen döneminde tapuları verildi. Şimdi 775 Sayılı Gecekondu Önleme Yasasının yürürlükten kalkmak üzere olduğunu yeniden hazineye geçeceği söyleniyor" diye sitem ederken Hasan Subaşı, Ermenek'te tapuların verilmemesi için bir sebep olmadığını söyledi. Subaşı, 1990'lı yıllarda yaşananları şöyle anlattı:

"Belediye Başkanlığım döneminde gecekondulaşma çok büyük sorundu. Mülkiyet sorunu çözülmeden kentleşme de olamazdı. Huzurlu bir yaşam da kurulamazdı. Onun için gecekondu bölgelerinde Türkiye'de ilk biz bu konuya el attık. Kamulaştırma bedellerinin büyük bir bölümünü sizler verdiniz, belediye olarak biz de destek olduk. Bu paralar kamulaştırma sonrası hak sahiplerine tapuların verilmesi kaydı ile alındı. ve biz bazı bölgelerde tapu dağıtmaya başladık. Ancak çıkan bir yasa ile Büyükşehir kurulması kararlaştırıldı, biz de bu tapuları o zamanki alt belediyelere Muratpaşa ve Kepez'e devretmek zorunda kaldık. Yetki alt belediyelere geçti. Sizin bölgenizde Muratapaşa Belediyesi'nin yapacağı tek bir şey vardı. Kamulaştırma bedelini yatıran ve hak sahibi olduğunu belgeleyenlere tapularını vermek. Bu tapuların belediye kasasında bekletilerek verilmemesi çok anlamsız. Konuyu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile de görüşeceğim." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

44 il için alarm! İstanbul'da deniz ulaşımı durma noktasına geldi, uçaklar inemiyor

İstanbul'da deniz ulaşımı durma noktasına geldi, uçaklar inemiyor

title