Haberler
Kasa dolup taşacak: Galatasaray'da yıldız futbolcuya onay çıktı

Ayrılığına onay verildi

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Ayvalık'ta 'Kahvede Şenlik Var'

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Derneği'nin (ASD) bünyesinde çalışmalarını yürüten 'Tiyatro Objektif' tarafından sergilenen 'Kahvede Şenlik Var' isimli oyunu sanatseverlerin büyük ilgisini gördü.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Derneği'nin (ASD) bünyesinde çalışmalarını yürüten 'Tiyatro Objektif' tarafından sergilenen 'Kahvede Şenlik Var' isimli oyunu sanatseverlerin büyük ilgisini gördü.

Sabahattin Kudret Aksal'ın yazdığı; toplumumuzda evlilik kavramının aşk soyutu üzerinden dünya düzeni ile olan hesaplaşmasının yanı sıra bireylerin üzerinde toplumun evlilik baskısının konu edildiği oyunda; Ayşegül Tekten, Hakan Urul, Erkan Cılak, Sedat Pamukçu, Hande Akman, Selvet Pıtırlı ile ASD'nin genç ve yetenekli oyuncuları rol aldı.

Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle sahnelenen 2 perde komedi oyunun ASD'ye ait Sanat Fabrikası'nda sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Oyun gösterimi öncesinde görüşlerini aldığımız başrol oyuncusu ve oyunun yönetmeni Erkan Cılak, Sabahattin Kudret Aksal'ın 'Kahvede Şenlik Var' adını taşıyan oyunu 1965-68 yılları arasında yazdığına dikkat çekerek, "Aslında oyunun konusu günümüzün sorunlarından biri olan ve genel bakıldığında bir evlilikte pazarlığı anlatıyor gibi görünse bile aslında günümüzdeki yozlaşmayı gözler önüne seriyor" dedi.

İnsanların duygularıyla değil her şeyin önüne bir maddi menfaat koyarak hareket etmesi gerçeğinden yola çıkarak sahneledikleri oyunda, toplumsal baskıları gözler önüne serdiklerini kaydeden Cılak, "Oyunumuzda, toplumun iki kişinin tanışmasında ve evlilik sürecindeki bireylere etki etmesini, yani günümüzdeki adı olan mahalle baskılarını gözler önüne sermeye çalıştık. Toplum olarak bizler, insanlar evlenirken düğünlerin göbek atarak oynamasını çok seviyoruz. Ama evlendikten kısa süre sonra boşanan çiftlerinde arkalarından konuşmasını çok seviyoruz. Oyunumuzdaki amacımız; bu baskıların bireyleri yanlış evliliklere ve pazarlıklara götürebileceğini anlatmaktır" ifadelerini kullandı.

SEYİRCİ SAYISINI ARTTIRMAK İÇİN GENÇLERE SANATI SEVDİRMEYİ HEDEFLİYORLAR

Ayvalık Sanat Derneği'ne ait Sanat Fabrikasında sergiledikleri oyunun aslında 3 kişilik bir oyunken, kendilerinin oyunu 11 kişiyle sergilemeyi tercih ettiklerini anlatan Erkan Cılak, "Biz Sanat Fabrikasında kahve ve oyun salonlarında vakit harcayan, işsiz güçsüz gençleri toparlayarak, onlara sanat sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Biz bunu misyon olarak üstlenmiş durumdayız. Tiyatro bir vizyondur. Hayata bakış açısıdır. Bu perspektiften bakıldığında, bizler dışarıdan ne kadar çok genci buraya toparlayabilmektir. Bizim oyunlarımızdaki asıl hedefimiz seyirci sayısından çok budur" diye konuştu.(BT)

25.11.2012 12: 32: 30

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title