Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden bir de Gazze için mesaj verdi

Biden: Ateşkes yerel saatle 04.00'te yürürlüğe girecek

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Ayto Üyelerine Bilgi Toplumunun Gereksinimleri Anlatıldı

Ayto Üyelerine Bilgi Toplumunun Gereksinimleri Anlatıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Odası (Ayto) Yönetim Kurulu Tarafından Oda Üyelerine Yönelik Olarak €œteknoloji ve Sanayi Bağlamında Bölge Ekonomisi ve Aydın” Konulu Konferans Düzenlendi.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) yönetim kurulu tarafından oda üyelerine yönelik olarak “Teknoloji ve Sanayi Bağlamında Bölge Ekonomisi ve Aydın” konulu konferans düzenlendi. AYTO Meclis Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak davet edilen Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ulusal Birlik ve Strateji Vakfı (UBS) Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan, katılımcılara bilgi toplumu ve teknolojisi hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında; Türkiye'nin dünyada sanayi devrimi yaşanırken bu gelişmelerin gerisinde kaldığına değinen UBS Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan, ülke olarak sadece doğanın ve çevrenin dış görüntüsüne dikkate aldığımızı iddia etti. Bilgi toplumunun doğanının görünen kısmının arkasında yer alan atom halkını incelemeye başladığına işaret eden Erkan, bu gelişmeler sayesinde yeni teknolojilerin geliştirildiğini söyledi. Günümüzde ortaya çıkan pek çok gelişmenin temelinde atom halkının var olmasının yattığını savunan Erkan, “Aslında teknoloji bilgidir. Ama doğaya, çevreye ve evrene uygulana bilen bilgidir. Teknoloji bir makine bir makine değildir. İnsanın kullandığı ilk teknoloji elidir. Bugün bilimin geldiği noktada insanların kopyasını sağlayan, gen haritaları ortaya kondu. Artık bilgi çağı yaşamımıza girdi. Ekonomide de artık bilgi ekonomisi var. Bilgi çağının insanı bireyci ve kişisellikten kurtularak, paylaşan ve katılan bir hale geldi. Nasıl sanayi toplumun temelinde enerji varsa, bilgi toplumunun temelinde de sinerji ve işbirliği var. Bilgi çağında kutupluluk yok. Gelecekte tek kutuplar olmayacak. ABD şimdiye kadar sağladığı teknolojik üslüğünü, İngiltere'yle 100 yıldır yürüttüğü politikalara borçlu. Bu böyle devam etmeyecektir. Bilgi toplumunun geleceği eskiden olduğu gibi yine Asya kıtasında olacaktır. Başta Çin olmak üzere pek çok Asya ülkesi geleceğin güçleri olmaya aday. Çünkü, dünya nüfusunun çoğunluğu bu kıtadadır” dedi.

Bilgi toplumunda atadan kalma iletme yönetimlerinin bulunmadığının altını çizen Prof. Dr. Hüsnü Erkan, başta patronun olduğu yönetim anlayışının geçerliliğini kaybettiğini savundu. Dünya borsalarında her gün yeni gelişmeler olduğuna dikkat çeken Erkan; ABD ve Çin'de gelişen en ufak bir olayın dengeleri alt üst edebildiğini beyan etti. Artık dünyanın en güçlü şirketlerinin dahi risk altında olduğunu ileri süren Erkan, “Bunun için firmaların güçlü yönlerini geliştirmesi, zayıf yönlerini tespit etmesi, teknolojisini geliştirmesi ve risklere karşı önlemler alması gerekiyor. Bilgiye ve gelişmeye kapalı şirketlerin yaşama şansı olamaz. Daha kaliteli ürünü daha az maliyetle daha ucuz fiyata satabilen firmalar ayakta kalabilir. Değişimi sürekli kılanlar bilgi toplumunda başarılı olur” diye konuştu.

(İK) 09.04.2008 17:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title