Haberler

Aydınlı Çiftçiler İçin Eğitim Kursları Protokolü İmzalandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında çiftçilerin tarım alanında daha fazla bilgi sahibi olması için 'Çiftçi Eğitim Kursları'na ilişkin protokol imzalandı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında çiftçilerin tarım alanında daha fazla bilgi sahibi olması için 'Çiftçi Eğitim Kursları'na ilişkin protokol imzalandı.

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bahçecilik, gıda teknolojisi, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği tarım teknolojileri ve hijyen kurslarının düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasında gerçekleşen protokol imza töreni Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre arasında imzalandı.

İmzalanan protokolün amacıyla ilgili olarak bilgiler veren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, " Aydın'da birçok kişi geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlıyor. Bunun için her iki sektörde bizim için çok önemlidir. Bu protokolün amacı; tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek, ülkemiz ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıdaya ve kaliteli tarım ürünlerine erişebilirliği sağlamak, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak, toprak, bitki ve su kaynaklarını korumak amacıyla tarım sektöründe üretimde bulunanların eğitilmelerine yönelik olarak il düzeyinde düzenlenecek çiftçi eğitim kurslarının, zamanında, yerinde ve çiftçi taleplerine uygun olarak açılması, etkin, verimli ve kaliteli olarak yürütülmesi, işleyişi, uygulanması, izlenmesi, kontrol edilmesi, değerlendirilmesi ve kursiyerlerin belgelendirilmesi ile ilgili olarak tarafların yükümlülüklerini belirlemektir. Ayrıca Bakanlığa bağlı olmayan kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yetişkinlere ve özel eğitim gerektiren bireylere, yönelik olup konusunda uzman eğitimi almış sertifikalı çiftçiler yetiştirmektir" dedi.

"HAYVANLARI YÖNETMEK SEVGİ VE ÖZVERİ İSTER"

Tarımın bütün sektörlerinde başarılı olabilmek için eğitimin önemine de değinen Köksal, "Tüm sektörlerde başarılı olabilmeniz için, gerekli eğitimi almamız gerekiyor. Hayvancılıkta da başarılı olabilmek için öncelikle sürüleri yöneten, çoban diye tabir ettiğimiz kişilerin deneyimli ve eğitimli olmaları lazım. Hayvanları yönetmek sevgi ve özveri ister. Bu açıdan sürüleri yöneten kimselerin hayvanları sevmeleri ve hayvanların fiziki ve ruhsal durumu hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir. Bu yüzden bu meslek hafife alınacak bir meslek değildir. Hayvansal gıdalar besin zincirinin önemli bir kesimini oluşturmaktadır. Hayvanların eğitimli kişilerce yönetilmesi gıda güvenliği açısından da oldukça önemlidir. Bu düşüncenin sonucu olarak gerek teorik, gerekse pratik uygulamayı içeren bir kurs açılarak, bu arkadaşlarımızın en iyi şekilde yetiştirilmeleri amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Aydın ili olarak Çiftçi Eğitim Kursları düzenlenmesinde bizlere destek olan Aydın İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre Hanımefendiye teşekkür ediyor, emeği geçen tüm kesimi kutluyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title