Aydın Türk Sağlık Sen Açığa Alınmalara Dikkat Çekti
Türk Sağlık Sen Aydın Şube Ahmet Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alma işlemlerinde hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yapılıp kurunun yanında yaşta yanmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Türk Sağlık Sen Aydın Şube Ahmet Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alma işlemlerinde hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yapılıp kurunun yanında yaşta yanmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Aydın Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Bozkurt yaptığı basın açıklamasında, Türkiye genelinde kamu görevlileriyle yaptıkları anket sonucunda göre kamu çalışanlarının endişeli olduğunu söyledi. Bozkurt tyaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişimini nefretle ve şiddetle kınadıklarını belirterek,"Hain darbe girişimi ardından ülkemizdeki bütün kurum ve kuruluşların terör örgütlerinden arındırılması amacıyla bir takım tedbirler yürürlüğe girdi. Bu doğrultuda 100 binin üzerinde kamu görevlisi açığa alınırken 60 binden fazla kamu çalışanı meslekten ihraç edildi, bir kısmı ise gözaltına alındı. Birçok kamu görevlisinin FETÖ ile hiçbir bağı olmadığı halde asılsız ihbarlar yoluyla açığa alındığı ya da ihraç edildiği yönünde şikayetler ortaya çıkarken diğer taraftan kamu kurum ve kuruluşlarında büyük bir huzursuzluk yaşandığı, kamu görevlilerinin yaşanan belirsizlik nedeniyle büyük bir panik içinde olduğu, birçoğunun emekli olmaya hazırlandığı gözlendi" dedi.
7 bin 254 Kamu Görevlisinin katılıyla Anket düzenlendi
15 Temmuz darbe teşebbüsü dolayısıyla alınan tedbirlerden en çok etkilenen kesim hiç şüphesiz kamu görevlileri olduğuna değinen Bozkurt,"Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi, 15 Temmuz sonrası alınan tedbirlerin kamu görevlileri üzerindeki etkisini araştırmak üzere tüm ülke genelinde geniş çaplı bir anket gerçekleştirerek, kamu görevlilerinin gelişmeler hakkındaki düşüncelerini sordu. Konfederasyon Ar-Ge Merkezi'nin 7 bin 254 kamu görevlisi üzerinde gerçekleştirdiği ankette son derece çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Ankete katılan kamu görevlilerinin yüzde 70,6'sı açığa alma ya da ihraç edilen arkadaşları nedeniyle daha fazla iş yükü ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Bu süreçte iş yükünün artmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 29,4 olarak belirlendi. Bütün bu uygulamalar ve kamu görevlileri üzerinde oluşan baskı sonucunda memurların yüzde 85,9'u bu süreçte bireysel performanslarının düştüğünü ve hizmet kalitelerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirtirken, yüzde 86,2'si de görev yaptığı kurumun hizmetlerinde aksamalar olduğunu ifade etti. Ankete katılan kamu görevlilerinin yalnızca yüzde 6,1'i bu tedbirlerin kamudaki örgüt yapılanmasını tamamen yok edeceğini düşünürken, yüzde 93,9'unun ise alınan tedbirlere rağmen kamudaki örgüt yapılanmasının tam olarak bertaraf edileceğine inanmadığı ortaya çıktı" diye konuştu. - AYDIN