Aydın'da Cnc Operatörlüğü Kursu
Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aydın Sanayi Odası (Ayso) ve Aydın Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi İşbirliği ile Sosyal Riski Azaltma Projesi (Srap) Kapsamında Hazırlanan "Cnc Operatörlüğü Teknik Eğitim ve İstihdam Projesi" Sonra Erdi.
Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Aydın Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında hazırlanan "CNC Operatörlüğü Teknik Eğitim ve İstihdam Projesi" sonra erdi. İstihdam garantili 560 saatlik kurs programını başarıyla tamamlayan 11 kursiyere sertifikaları ve ödülleri düzenlenen törenle verildi. Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Haluk Uysal, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, davetliler ve kursiyerler katıldı.
Açılışta konuşan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın'da CNC operatörlüğü kursu açılması için Aydın Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte bir çalışma yaptıklarını söyledi. Aydın Valiliği, AYSO ve okul idaresi işbirliği ile projenin hayata geçirildiğini belirten Çerçioğlu, "Bizim fabrikalarımızda hep CNC makineler var ama biz çalıştıracak işçi bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bunun yanında okulda bu işin eğitimini gören çocukların teknolojik gelişmeleri takip edemedikleri için işsiz kalıyorlar. Yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, okulumuza son teknoloji ürünü CNC dikey işleme makinesi kazandırdık. Bu gün burada hazırladığımız projenin olumlu sonuçlar verdiğini görmek hepimizi çok mutlu ediyor. Kursu tamamlayan kursiyerlerin hepsi önemli sanayi kuruluşlarında hemen işe alındılar. Böylece atıl durumda bekleyen işgücü harekete geçirmiş olduk. Bizim kursiyerlerimizden isteğimiz kendilerini geliştirmeleri, teknolojik gelişmelere ayak uydurarak mesleklerine sahip çıkmaları ve yeni kursların açılması için işverenlerine baskı yapmalarıdır. AYSO olarak bundan sonra mesleki eğitimin geliştirilmesi ve nitelikli işgücünün oluşturulması için yürütülen çalışmalara destel olmaya devam edeceğiz" dedi.
Ülkelerdeki her türlü sorunların eğitimle aşılabileceğine değinen Vali Malay da, Türkiye'de her yıl binlerce kişinin üniversitelerden mezun olduğuna dikkat çekti. İş sahibi olamayan bir çok üniversitelinin hem kendisine hem de milletine faydalı olamadığına dikkat çeken Malay, "Gelişmiş ülkelerde meslek liseleri eğitim sisteminin yüzde 70'ini oluştururken, bizde bu oran yüzde 30'larda. Bizim çıraklık okulları ve meslek liselerine gerekli desteği vermemiz gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak sorunlarımızı çözememiş oluruz. Sanayimize ağırlık veriyoruz ve bir sanayi odasına sahibiz. Sanayicimiz eleman istiyor. Eleman bulamazsınız sanayi çöker. Bunları yaparken teknoloji ve bilimi çok yakından takip etmiyoruz. Sanayimizin ayakta kalabilmesi için çıraklık ve meslek okullarının ara eleman yetiştirmesi lazım. Hem ara elaman ihtiyacının giderilmesi hem de öğrencilerin boşta kalmaması için okullarımızdaki eğitim seviyesini yükseltmeliyiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından kurs programını başarıyla tamamlayan 11 kursiyere sertifikaları ve ödülleri takdim edildi.
(MB-İK) 05.06.2008 13:29 TSİ