Aydemir, Tarımsal Yaklaşımlarını Açıkladı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim Tarımsal Sanayi öngörümüzde temel espri, kırsaldaki istihdam sorununu emek yoğun sanayileşme ile çözmek, üretim değerlerini ekonomiye kazandırmak ve özellikle her ilçemizi belirli tarımsal ürün alanında markalaşmasına öncü olmaktır.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Bizim Tarımsal Sanayi öngörümüzde temel espri, kırsaldaki istihdam sorununu emek yoğun sanayileşme ile çözmek, üretim değerlerini ekonomiye kazandırmak ve özellikle her ilçemizi belirli tarımsal ürün alanında markalaşmasına öncü olmaktır.' dedi.
TKDK ZİYARETİ
Erzurum'da Ekonomik vizyon ve işlevi olan kurum ve kuruluşlara istişare ziyaretlerini sürdüren, ilk ziyaretini DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan ile birlikte, Erzurum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nu ziyaret ederek, İl Koordinatörü Atilla Özlü'den kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.
AK PARTİ'NİN KIRSALA YAKLAŞIMI
Aydemir, 'AK Parti iktidarının eseri olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) hizmet sinerjisi, işlev ve fonksiyon alanı ve tarımsal odakta kazandırdığı önemli vizyon ile, bölge çiftçisi için yol haritası oluşturan bir adres. AK Parti'nin kırsal kesime çağdaş yaklaşımının eseri. Tarım kesimine akılcı ve kurumsal bakışın ifadesidir.'dedi.
GÖÇ SORUNUNA KURUMSAL ÇÖZÜM ÜRETME
'Kırsaldan göç sorunun yaşandığı Erzurum'da, tarımsal üretim merkezlerinden kente veya başka illere göçün durdurulması noktasında TKDK'yı fevkalade önemli bir kuruluş ve göçün önlenmesi yolunda tarihi bir atılım olarak görüyoruz." diyen Aydemir, 'Erzurum'un tarımsal gerçeğini en iyi şekil ve çağdaş üslupla okumak yolunda atılmış tarihi bir adım TKDK.Kırsaldan göç sorunun önlenmesi bağlamında tarımsal kalkınma reçetesi sunan bir kurumdur. TKDK'nın sunduğu hizmetleri, Avrupa Birliği Katılım öncesi Yardım aracı Kırsal Kalkınma Programı olan IPARD çerçevesindeki destekleri, il tarım vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır' ifadelerini kullandı.
AK PARTİ'DEN TARIMSAL REFORM
TKDK ziyareti çerçevesinde bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir tarım alanlarında kaydedilen göçe değindi. Aydemir, 'Erzurum'un verdiği göçte en büyük oranı kırsal kesim yaşayanları oluşturuyor. Tarım alan ve kaynaklarını rasyonel kulanamamak, iklim şartlarına karşı alternatif ürün geliştirememe, kırsaldan göçü tetikleyen nedenler. Kırsal kesim yaşayanlarımız su ve toprak gibi önemli iki potansiyeli, katma değer üretecek şekilde değerlendirememe sorununu göç ile sonlandırma tercihinde. TKDK bu noktada bölge çiftçisini toprağıyla, elindeki tarımsal kaynak, potansiyel ve imkanlarıyla barışık tutmak adına önemli bir adım. AK Partinin tarımsal reformunun eseridir' diye konuştu.
ÇİFTÇİMİZ YARININI TOPRAĞINDA GÖREBİLMELİ
Aydemir, 'Kırsaldan göçün önlenmesi noktasında kırsal alanların yaşanabilir hale getirilmesi yanında, çiftçi ve besiciye mali destek vermek, proje desteği sunarak alternatif tarımsal üretim modelleri sunmak, bölgedeki tarımsal tecrübe ve birikimi, emek yoğun biçimde katma değere dönüştürmek fevkalade önemli. Çiftçi ve besicimiz yarınını toprağında, tarla ve bahçesinde görebilmeli." kaydını düştü.
AYDEMİR'DEN ORGANİZE TARIMSAL SANAYİ BÖLGESİ PROJESİ
Ziyaretinde, daha önce kamuoyuyla paylaştığı Erzurum Organize Tarımsal Sanayi Bölgesi konusunda açıklamalarda bulunan Aydemir, 'Erzurum kırsal kesiminde yaşayan insanımız, üretimini kendi tüketimi için değil, pazara sunma adına yapar hale gelmeli. Bu Pazar da mutlaka il dışı hedef alınmalıdır. Çiftçi ve besicimiz Üretimde içe kapanıklıktan dışa açılma, pazar edinme sürecinde bulunmalıdır. Üretime çağdaş projeler ve alternatif imkanlarla yaklaşmanın yanı sıra, çiftçimizin Pazar sorunu da mutlaka giderilmelidir.Erzurum'da kırsal kesimde üretim maliyetini düşürmek, girdilerde çağdaş yöntemlerle destek sunmak, çiftçi ve besicimize yeni ufuklar kazandıracaktır. "dedi.
AYDEMİR'DEN EMEK YOĞUN SANAYİ VURGUSU
Aydemir, 'Biz, gerek tarla ve gerekse hayvansal bazdaki üretimin, Organize Hayvancılık veya Organize Tarım Sanayi Bölgesi kurularak sanayide ifade bulması gerektiğini düşünüyoruz.Su ürünlerinden dericiliğe, meyveden sebzeye kadar, her ilçenin kendi tarımsal kabiliyet, yetenek, imkan ve şartlarına uygun özel üretim yapılanmasına, konseptine kavuşturulması, sonra da bu ürünlerin sanayide değerlendirilmesi kırsal kesimde istihdam sorununu da giderecek, emek yoğun sanayileşmenin önünü açacaktır.
Bizim tarımsal sanayi öngörümüzde temel espiri, kırsaldaki istihdam sorununu emek yoğun sanayileşme ile çözmek, üretim değerlerini ekonomiye kazandırmak ve özellikle her ilçemizi belirli tarımsal ürün alanında markalaşmasına öncü olmaktır." diye konuştu. - ERZURUM