Haberler
Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Aybastı'daki İsim Tartışması

Aybastı'daki İsim Tartışması
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, cadde isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili basında yer alan yayınların karalamaya yönelik maksadını aşan yayınlar olduğunu söyledi.

Ordu'nun Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, cadde isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili basında yer alan yayınların karalamaya yönelik maksadını aşan yayınlar olduğunu söyleyerek, "Hiçbir zaman ideolojik davranmadık. İdeolojik davransaydık, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Abdi İpekçi gibi cadde ve sokakların isimlerini de, hatta eski belediyle başkanının dedesinin adını verdiği sokağında ismini değiştirirdik. Biz sadece 40 yıldır halkın dilinde ve yaşam alanında olan cadde isimlerini tekrar geri verdik" dedi.

Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, yaptığı açıklamada, Aybastı ilçesinin 1957 yılında kurulduğunu, 1959 yılında Belediye olarak teşkilatlandığını, 1959 yılından 1999 yılına kadar ilçeyi Gölköy'e bağlayan caddeye "Gölköy Caddesi", Fatsa' ya bağlayan caddeye "Fatsa Caddesi", Reşadiye'ye bağlayan caddeye "Reşadiye Caddesi", eski hükümet konağının olduğu caddeye "Hükümet Caddesi", ilçenin ilk lisesi olan Aybastı Lisesine bağlayan caddeye de "Lise Caddesi" denildiğini belirtti.

"40 YILLIK İSİMLER DEĞİŞTİRİLDİ"

1959 yılından itibaren caddelerin bu isimlerle Aybastılılara ve bölge halkına hizmet ettiğini, yaşamın her alanında bu cadde isimlerinin yer aldığını belirten Gündoğar, "Bu caddelerimiz bu isimleriyle 40 yılın üzerinde hizmet etmiş ve etmeye devam ederken 1999 yılı seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevine gelen sayın Fehmi Küpçük ve Belediye Meclisi görev sürelerinin henüz daha altıncı ayında iken hiçbir gerek olmamasına rağmen, çok manidardır ki, halkımızın bu alışkanlıklarını hiçe sayarak 1 Ekim 1999 tarihinde 40 yılı aşkın kullanılan isimleri meclis kararıyla değiştirmişlerdir. Yapılan cadde ismi değişiklikleri ile Reşadiye Caddesi ile Fatsa Caddesi'nin adları Cumhuriyet Bulvarı, Hükümet Caddesi'nin adı İstiklal, Gölköy Caddesi'nin adı Hürriyet Caddesi, Lise Caddesi'nin adı İnönü Caddesi olmuştur." dedi.

Başkan Gündoğar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Biz aldıkları bu kararı tüm Aybastılılar olarak iyi niyetle karşılıyoruz. Ancak ne gariptir ki caddelerin isimleri değiştirilmesine rağmen 40 yıldır insanların hafızasında yer eden bu eski isimleri vatandaşlarımız bir türlü unutamamış, kendi aralarında da eski isimleriyle kullanmaya devam etmişlerdir. Onurlu tarihine, milli ve manevi değerlerine bağlı hiçbir Aybastılı hemşehrimizin ve bunun yansıması olan meclisimizin Cumhuriyetimizle, hürriyetimizle, istiklalimizle bir sıkıntısı olmadığı gibi olanlarında karşısında dimdik durmayı bilmiştir. Keza bunlardan bir tanesi de rahmetli İsmet İnönü'yle de olamaz. Biz Aybastılılar olarak 'Ölülerinizi hayırla yaad ediniz' felsefesini özümsemiş insanlarız. Buradan hareketle İsmet İnönü bizler için ancak ve ancak ülkemize hizmet etmiş bir devlet büyüğümüzdür."

"HİÇBİR ZAMAN İDEOLOJİK DAVRANMADIK"

Hiçbir zaman ideolojik davranmadıklarını vurgulayan Gündoğar, şöyle devam etti:

"Bizler Aybastı Belediye Meclisi olarak olaylara hiçbir zaman ideolojik ve siyasi bakmadık. Cadde ve sokak isimleri imar komisyonumuzla görüşüldükten sonra, Belediye meclisimizde, AK Partili ve DSP'li meclis üyelerimizin oy birliği ile alınmış bir karardır. Bu karara ideolojik diyen Sayın Fehmi Küpçük'ün 2009 seçimlerinde birlikte girdikleri meclisi üyesi arkadaşlarımızın da tam desteği ve oy birliği ile alınan bir karardır. Bizler meclis olarak iddia edildiği gibi bu meseleye ideolojik olarak yaklaşsaydık 1999 tarihinde Sayın Fehmi Küpçük ve Meclis üyesi arkadaşlarının aldıkları kararla ismini verdikleri 'Bahriye Üçok', 'Uğur Mumcu', 'Çetin Emeç', 'Abdi İpekçi' gibi cadde ve sokakların ismini değiştirmekle ideolojik yürüyüşümüze başlayabilirdik. Hatta dönemin Belediye Başkanı ailesine çok bağlı olsa gerek Sayın Fehmi Küpçük bir sokağa kendi dedesi olan Osman Bey adına 'Osman Ağa Sokak' adı vermiştir. Bizlerin yapmak istediği halkın taleplerini yıllardır kullandıkları ilk isimleri caddelerimize geri kazandırmaktı. Bizim yapmak istediğimiz sadece buydu. Bu kararı da AK Parti'li ve DSP'li sağduyulu meclis üyelerimizle Belediye meclisimizde oy birliğiyle karar aldık."

Kendilerine ve belediyeye yönelik suçlama ve karalamanın kasıtlı ve maksadını aşan bir yıpratma politikası olduğunu belirten Başkan Gündoğar, 2009 yılı Mart ayından itibaren ideoloji gözetmeksizin sadece hizmet maksadıyla çalıştıklarını belirterek, açıklamasının son bölümünde şunları belirtti:

"Sanal gündem oluşturarak bizleri milletimize hizmet yolumuzdan asla alıkoyamayacaklardır. Bu zamana kadar kısa zamanda birçok karalama kampanyasında olduğu gibi bu olayda şunu göstermiştir ki ülkemizde ve ilçemizde şer odakları fitne üretmeye devam edeceklerdir. Milletimiz bu oyunların artık iyice farkına varmışlardır."

- ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title