Avrupa İslam Konseyi Din Sözcüsü ve Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Bulut Açıklaması
Kütahya Yeni Asya Kültür Merkezi'nde bir seminer veren ve Kütahya'daki bazı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Avrupa İslam Konseyi Din Sözcüsü ve Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Bulut, "Bediüzzaman Said Nursi'nin ifade"...
Kütahya Yeni Asya Kültür Merkezi'nde bir seminer veren ve Kütahya'daki bazı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Avrupa İslam Konseyi Din Sözcüsü ve Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Bulut, "Bediüzzaman Said Nursi'nin ifade ettiği gibi "Bizler hakaik-i İslamiyenin kemalatını efalimizle izhar etsek, sair dinlerin etbaları, fevc fevc kıtalarla İslamiyete dehalet edeceklerdir." Onun için bizler doğru İslamiyet'i yaşantımızla göstermeliyiz" şeklinde konuştu.
Almanya ve Avrupa'daki İslami gelişmeler ve yapılan hizmetler konusunda bilgiler veren Şükrü Bulut, Almanya'da 3000 cami bulunduğunu, hukukun egemen olduğu Almanya'da her şeyin demokratik kurallar çerçevesinde geliştiğini ve yönetimlerden destek gördüklerini kaydetti. Bulut, Danimarka'daki karikatür ve son film olayı gibi olayların Avrupa insanını araştırmaya sevk ettiğini, Kur'an en çok satılan Kitap olduğunu ve insanların, aydınların Kur'an okumaya ve doğru İslam'ı anlamaya yönelttiğini ifade ederek birçok kişinin Avrupa'da İslam'la tanıştığını ve seçtiğini söyledi.
Dindar Kürtlerin dinsizlik cereyanlarına karşı uyanık olması gerektiğini kaydeden Şükrü Bulut, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sorunun yanlış adlandırıldığını, Türkiye'nin o bölgesinde Kürt sorunu değil, Marksist, Troçkisist, dinsiz bir örgüt yapılanması ve faaliyetleri ile ilgili sorun olduğunun altını çizerek, "Dindar Kürtler bu Marksist ve dinsiz yapılanmaya karşı uyanık olmalı ve karşı çıkmalıdır" dedi.
Bediüzzaman Said Nursi'nin 100 yıl öncesinden Doğu ve Güneydoğu için doğru tespitler ve çözümler ortaya koyduğunu kaydeden Bulut, Bediüzzaman'ın sesine kulak verilmesi gerektiğini ifade etti.
Avrupa insanının çok okuduğuna ve kitapla dostluğuna, Türk insanının ise teknolojik bağımlılığın arttığına dikkat çeken Şükrü Bulut, Türk insanının dijital teknolojinin, cep telefonlarının ve televizyonların tutsağı olduğunu belirterek, Türk toplumunun bu bağımlılıktan kurtulması ve okuyan toplum olması ve bununla ilgili çalışmaların yapılması gerektiği söyledi.
(EFE)
12.11.2012 15: 57: 56
TSI
NNNN - KÜTAHYA