Haberler

Aü Açıköğretim Fakültesi'nde İlk Tübitak Projesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AÜ Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu tarafından gerçekleştirilen "Öğrenme Deneyimlerinin Yönetimi İçin Çoklu Cihazlı ve Çoklu Algılayıcılı Bir Yaşam Günlüğü Sisteminin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Uygulanması" isimli projesini TÜBİTAK kabul edildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Mutlu tarafından gerçekleştirilen ve TÜBİTAK'a sunulan "Öğrenme Deneyimlerinin Yönetimi İçin Çoklu Cihazlı ve Çoklu Algılayıcılı Bir Yaşam Günlüğü Sisteminin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Uygulanması" isimli proje önerisi kabul edildi.

AÜ'den yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Mutlu, projede 2013 yılında başlayan ve yeni tamamlanan "Yaşam Boyu Öğrenme Deneyimlerinin Yönetimi Amacıyla Bir Dijital Yaşam Günlüğü Sisteminin Geliştirilmesi ve Uygulanması" isimli Bilimsel Araştırma Projesi'nde (BAP) geliştirilen kamera ve ekran görüntülerinin kaydedilmesine dayalı yaşam günlüğü sisteminin ekran videosu, kamera videosu, ses ve konum bilgilerini de kapsayacak şekilde genişletilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Böylece, uzaktan öğrenenlerin, 30 saniyede bir kaydedilen kamera ve ekran görüntülerine dayalı pasif kayıt sistemiyle öğrenme deneyimlerini hatırlamalarına yardım edeceğine değinen Mutlu, şunları bildirdi:

"Günlük kayıtlarına sahip olurken, öğrenme malzemelerine ait içeriğin video, ekran videosu ve ses biçiminde kaydedilmesine olanak sağlayan aktif kayıt sistemiyle de desteklenmiş olacaklardır. Bu projede Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin de içinde yer aldığı grup olan yaşam boyu öğrenenler için, öğrenme deneyimlerini gözleyebilmek, planlayabilmek ve değerlendirebilmek için kullanışlı bir yöntemin ve araç kümesinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Projede teknolojik olarak iki araç geliştirilecek. Bunlardan birincisi çok sayıda cihaz üzerinde çalışan ve bu cihazlardaki ses, görüntü, video, konum gibi çok sayıda algılayıcıdan veri yakalayabilen bir yaşam günlüğü kaydedicisidir. Diğeri ise yakalanan çok sayıda ve türdeki günlük verisinin anlamlı bir biçimde görselleştirilmesini ve kullanıcı tarafından yorumlanabilmesini sağlayan bir görüntüleyici sistemdir. Her iki sistemi oluşturan yazılımların ticari birer ürüne dönüştürülebilme potansiyeli bulunmaktadır."

TÜBİTAK projesinde kendisiyle birlikte Araştırma Görevlisi İlker Kayabaş, Araştırma Görevlisi Buket Kip Kayabaş ve Ayşe Peri Mutlu'nun görev aldığını vurgulayan Mutlu, "Proje, kuramsal çerçevenin oluşturulması, sistemin tasarımı ve geliştirilmesi ve sistemin uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarını içermektedir. Toplam bütçesi 58 bin lira olan projenin 18 ayda tamamlanması öngörülüyor. Bu projeyle Açıköğretim Fakültesinde ilk kez bir TÜBİTAK projesinin gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

Maserati'ye mi biniyor? İşte Yavuz Ağıralioğlu'nun özel plakalı makam aracı

Maserati'ye mi biniyor? İşte Ağıralioğlu'nun özel plakalı makam aracı

title