Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşmasının detayları belli oldu

Tarihi antlaşmanın detayları belli oldu! Gündem yaratacak "gizli madde" iddiası

Milyonların gözü bu toplantıda! Asgari ücret için öne çıkan rakam 23 bin TL

Milyonların gözü bu toplantıda! İşte asgari ücret için öne çıkan rakam

Eski milletvekili emekli Tümgeneral Kamil Erdal Sipahi intihara teşebbüs etti

Eski vekil çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulundu

Astım Nedir, Ne Değildir?" Paneli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Toraks Derneği, Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, Çocuk Göğüs Hastalıkları Derneği ve Astım Hastaları Dayanışma Derneği tarafından Dünya Astım Günü nedeniyle “Astım Nedir, Ne Değildir?

Türk Toraks Derneği, Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, Çocuk Göğüs Hastalıkları Derneği ve Astım Hastaları Dayanışma Derneği tarafından Dünya Astım Günü nedeniyle "Astım Nedir, Ne Değildir?" konulu panel düzenlendi.

Seyhan Belediyesi Arif Nihat Asya Toplantı Salonu'nda gerçekleşen panele, astım hastaları ve yakınları katıldı. Başkanlığını Prof. Dr. Seval Güneşer Kendirli ve Prof. Dr. Derya Ufuk Altıntaş'ın yaptığı panelde, konuşmacılar Prof. Dr. Gülbin Bingöl Karakoç ve Uzman Dr. Adem Yılmaz, astım hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Altıntaş, mayıs ayının ilk salı gününün bütün dünyada 'Dünya Astım Günü' olarak kullandığı hatırlatarak, "Bunun amacı dünyada astımı olanların ve olmayanların astım hastalığıyla ilgili bilinçlenmesi ve özellikle sigara kullanımı ile ilgili duyarlılık kazanmasıdır" dedi.

Astımın çocuklar da en sık görünün kronik hastalık olduğuna dikkat çeken Altıntaş, "Erişkinde de hayat kalitesini en çok bozan ilk üç hastalıktan birisi. Genetik temele dayansa da çevresel faktörlerle ilgili. Çocukluk çağında son 10 yılda giderek artıyor. Erişkinde yüzde 10 görülüyor. Çocuklarda eskiden 5 iken, şimdi 10-12'lere çıktı. Çocukluk çağında Adana'da bu sıklık yüzde 13 civarında. Önlenebilen bir durum olduğu için çok basit önlemlerin yapılabilecek olması, ilaç kullanım yöntemlerinin öğretilebilmesi açısından bu halk toplantısını düzenli olarak yapıyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title