Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

"Arı Hastanesi" Gibi Hizmet Veriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayati Akçay - Türkiye'de sadece Ordu'da bulunan Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, adeta arı hastanesi gibi çalışıyor.

Hayati Akçay - Türkiye'de sadece Ordu'da bulunan Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, adeta arı hastanesi gibi çalışıyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2004 yılında Ordu Arıcılık Üretme İstasyonu Müdürlüğü olarak kurulan, 2011 yılında ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlanarak ismi Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü olarak değişen kurum, 54 personeliyle sadece Ordu'nun değil ülkedeki tüm arıcıların sorunlarını çözmek için hizmet üretiyor.

İstasyon Müdürü Feyzullah Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istasyonlarında arı ölümleri başta olmak üzere, arı ürünleri konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin her bölgesinden gelen arıların ve bal numunelerinin incelendiği istasyonun ülkede tek olduğunu anlatan Konak, şöyle devam etti:

"Arıya dair her şeyin laboratuvar ortamında araştırıldığı istasyonumuzda, arı ölümlerinin yanı sıra arı ıslahı, arıların genetiğinin bulunması, arı malzemeleri ve bal üzerine çeşitli araştırmalar yapılmakta. Araştırmalarımız uzman ekipler tarafından yüksek kalitedeki laboratuvar ortamlarında gerçekleştirilmekte."

-"Her türlü arı hastalığı istasyonumuzda araştırılmakta"-

İstasyonun adeta "arı hastanesi" gibi çalıştığına dikkati çeken Konak,

"Burayı 'arıcılık ıslahevi' olarak da değerlendirebiliriz. Türkiye'de bugünün şartlarında meydana gelebilecek her türlü arı hastalığı mutlaka istasyonumuzda araştırılmakta" dedi.

Konak, bal üreticilerinin sorunlarına çare bulmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Yaklaşık 90 bin ton bal üretimi ile Çin'den sonra ikinci sırada yer alan ülkemizde 50 bin arıcıya hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA / Yerel
title