Haberler

Aöf Büroları Hizmet İçi Eğitim Programı Toplantısı Yapıldı

Aöf Büroları Hizmet İçi Eğitim Programı Toplantısı Yapıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büroları Hizmet İçi Eğitim Programı toplantısı Salon Anadolu'da yapıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büroları Hizmet İçi Eğitim Programı toplantısı Salon Anadolu'da yapıldı.

Toplantıya AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, Kurumsal İletişim Koordinatörü Prof. Dr. Ferruh Uztuğ, AÖF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Nurhan Şakar, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Yılmazel, AÖF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, AÖF Fakülte Sekreteri N. Mesut Kükrer ve Üniversitemiz öğretim elemanları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Erasmus Programı ile gelen öğrenci sayısı bakımından Anadolu Üniversitesinin şu anda Türkiye'de en yüksek sayıya ulaştığını belirterek "Ülkemizde 26 bin yabancı öğrenci var. Bunların yüzde 15'i AÜ içerisinde. Bu sayı giderek büyüyecek. AÖF'de okuyan öğrencilerimizin sayısının fazla olmasına rağmen aralarında başarılı olan öğrencilerimizi Avrupa'daki uzaktan öğretim yapan üniversitelerin değişim programlarına katılımını sağlamanın yollarını arıyoruz. Böylelikle de uzaktan eğitim konusunda uluslararası ayağımızı da geliştirmek daha da ileriye taşımak istiyoruz" dedi.

Açıköğretim bürolarındaki çalışanların özlük haklarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bizim için özlük hakları ve çalışan arkadaşların hakları son derece önemli. Bütün bunları yaparken sizlerle birlikte çalışıyoruz. Bu sebeble baştan itibaren özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda çaba sarf ediyoruz. Şube müdürlüğü, şeflik gibi kadrolarda iyileştirmeler devam ediyor. Bu kadrolarla özlük haklarınızı iyileştirmeye devam edeceğiz"

Prof. Dr. Aydın "Siz AÖF büroları çalışanları olarak ne kadar iyi hizmet verirseniz biz de o kadar başarılı oluruz. Bu toplantı sayesinde üniversitenin değişim ve dönüşümlerini izleyeceksiniz. Bunlarla ilgili bir sorun varsa sizleri dinleyeceğiz." diyerek yeni akademik yılın planlamalarını yaparak, daha bilinçli, daha hazırlıklı başlayacaklarını dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ise konuşmasında, Açıköğretim sisteminde hizmetlerin yerine getirilmesinde büroların çok önemli işlevi olduğuna dikkat çekti. "Yüksek öğretimde okuyan öğrencilerin yarısının bu sistemin öğrencisi olması hepimize çok büyük sorumluluk yüklemektedir" diyen Özgür: "Üniversitemiz sadece Türkiye'de değil uluslararası alanda da son 2 yıldır çok büyük işler gerçekleştirdi. Bugün eğitimimizi Balkanlar'a, Azerbaycan'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve 26-27 yıldır da Batı Avrupa'ya, Türkçe konuşan coğrafyalara taşımamız bunun en büyük göstergesidir" şeklinde konuştu.

AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar'da 1982 yılında 8 büro ve yaklaşık 3 bin öğrenciyle başlayan sürecin 2012 yılında 100'e yakın büro ile toplamda aktif-pasif 2 milyon öğrenciye hizmet eden çok büyük bir eğitim hizmetine dönüştüğünü ifade ederek, "Bu hizmetin yürütülmesinde en büyük destek bürolar. Tabi ki sorunlar var ve bu iki günlük toplantıda bu sorunları el birliğiyle çözebiliriz" diye konuştu.

Kurum Kimliği ve İletişim konusunda katılımcılara bilgi veren Kurumsal İletişim Koordinatörü Prof. Dr. Ferruh Uztuğ, büro çalışanlarının doğrudan toplumla ve öğrencilerle iç içe olduğunu söyleyerek, sadece hizmet yapmadıklarını aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin kurumsal kimliğini temsil ettiklerini belirtti. Uztuğ "30 yıl önce Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu zamanda çok önemli bir eğitim problemine radikal bir gelişim getirdik. En önemlisi sizlerle beraber topluma hizmet ediyoruz." diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. A. Nurhan Şakar, önümüzdeki dönemlerde yapılan stajların da kredilendirileceğini ve transkripte işleneceğini belirtti. Açıköğretim Fakültesi bölümlerinden hangilerinin staj zorunluluğu olduğu, bu stajın ne kadar süreli olacağı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Yılmazel, yeni öğrenme ve sınav ortamlarının mobil cihazlara uyumlu hale getirileceğini ayrıca, sınav uygulamalarının sesli hale dönüştürülerek ve bu sayede görme engelli öğrencilerin gözetmen yardımına gerek kalmadan sınavlara katılabileceklerini söyledi.

(HÖ)

22.05.2012 10: 47: 23

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close