Haberler

Antiaging Terapinin Faydaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Memorial Hastanesi'nde Doç. Dr. Gökalp: "Antiaging terapi, yaşlanmaya neden olan mekanizmaları düzenlemek, yaşlanma sonucunda ortaya çıkan fizyolojik değişiklikleri azaltmak ve yaşlılıkta sık görülen hastalıkların sıklığını engellemeyi hedeflemektedir"

Diyarbakır Memorial Hastanesi'nde Doç. Dr. Deniz Gökalp, "Antiaging terapi, yaşlanmaya neden olan mekanizmaları düzenlemek, yaşlanma sonucunda ortaya çıkan fizyolojik değişiklikleri azaltmak ve yaşlılıkta sık görülen hastalıkların sıklığını engellemeyi hedeflemektedir" dedi.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Gökalp, yaptığı açıklamada, yaşlanmanın durdurulamayan bir süreç olduğunu, buna rağmen alınacak bazı önlemlerle yaşlanmayı yavaşlatmanın mümkün olduğunu belirtti.

Yaşlanmayı hızlandıran en önemli nedenlerden birinin modern dünyanın insan yaşamı üzerindeki etkisi olduğunu vurgulayan Gökalp, kentleşme, sanayileşme ve bunlarla birlikte teknolojik gelişmelerin insanı kendi dünyasına hapsedip yalnızlaştırdığını bildirdi.

Gökalp, kendi dünyasında yalnızlaşan insanın, stres yükünü fazlasıyla hissedip hızlı bir yaşlılık sürecine girdiğini ve vücudunun her hastalığa açık hale geldiğine işaret ederek, "Geçirilmiş hastalıklar, hücresel bozukluklar, yanlış beslenme ve hayat tarzı ile çevre kirliliği de erken yaşlanma nedenleri arasında bulunmaktadır" diye konuştu.

"Hayat tarzınızı değiştirin"

"Sağlıklı yaşam biçimi, doğru ve dengeli beslenme, egzersiz, sigara ve alkolün bırakılması veya kullanılmaması, obezitenin önlenmesi en önemli yaşam tarzı değişiklikleri ve antiaging tedavi yöntemleri arasındadır" diyen Gökalp, düşük kalorili beslenme ve serbest radikalleri azaltarak ortalama yaşam süresini uzatmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Gökalp, bol sebze, meyve, kuru baklagiller, soğan, sarımsak, pırasa ve lahanagillerin antioksidan özellikli gıdalar olduğunu vurgulayarak, bu besinlerin antiaging amaçlı önerildiğini dile getirdi.

Düzenli ve ölçülü egzersiz, dünyaya iyimser bir bakış açısı ve sosyal bir yaşama sahip olmanın birer antiaging yöntemi olduğuna dikkati çeken Gökalp, ayrıca yoga, hipnoz, aromaterapi, masaj, müzik, ışık ve enerji tedavisi ile akupunkturun sıklıkla uygulanan antiaging yöntemleri olduğunu aktardı.

Gökalp, antiaging ilaç tedavileri arasında E, C, B6 ve B12 vitaminleri, omega 3 yağ asitleri, aminoasitler, beta karoten, selenyum, krom, çinko, östrojen, testosteron, insan büyüme hormonunun yer aldığını dile getirerek, şöyle dedi:

"Antiaging terapi, yaşlanmaya neden olan mekanizmaları düzenlemek, yaşlanma sonucunda ortaya çıkan fizyolojik değişiklikleri azaltmak ve yaşlılıkta sık görülen hastalıkların sıklığını engellemeyi hedeflemektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenme, protein, yağ ve karbonhidrat dengesi, bol su içilmesi, yürüme, yüzme, güçlendirme egzersizleri, yeterli zihinsel aktivite, stresle başa çıkma, çevresel risklerden kaçınma, sağlıklı uyku, cilt ve saç bakımı antiaging tedavisinde etkilidir. Besin alımının yaklaşık yüzde 70 azaltılması, yapılan çeşitli çalışmalarda yaşam süresini uzattığı, yaşla ilişkili fizyolojik bozulmayı gerilettiği ve hastalıkları geciktirdiği, hatta bazı olguları da önlediği görülmüştür." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel
title
Close