Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantısı Başladı

Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantısı Başladı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantıları, Meclis Başkanı Cavit Arı başkanlığında başladı.

Antalya İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantıları, Meclis Başkanı Cavit Arı başkanlığında başladı.

Toplantıda AK Parti, MHP ve CHP'nin grup sözcüleri Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde yapılan "Hocalı Katliamı"nı kınadı.

Antalya Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün düzeltilmesi için meclise geri gönderdiği kararlar, tartışmalara neden oldu. Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün 2013 mali yılı yatırım programının yazımı sırasında yapılan maddi hata sonucu Alanya Akdamlar içme suyu olarak yazılan işin Alanya ilçesinde Akdamlar köyü olmadığı, burada Akdam köyünün sehven yazıldığı ve bu işle ilgili çalışmaların başlaması nedeniyle ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin " projeye bağlı yatırım tertiplerinden aktarma yapılamaz" hükmü gereği düzeltilmesi talebi görüşüldü.

MHP Grup Sözcüsü Zeki Tunç, yapılan küçük bir hatanın düzeltilmek için meclise iade edilmesine anlam veremediklerini söyledi. Tunç, "Burada Alanya'nın bir köyünün dışında başka bir yere aktarım yapılıyormuş gibi bir anlam ortaya çıkarılmış. Oysa yapılan küçük bir yanlışlık var. Burada Alanya'nın bir köyünden başka bir yere kaynak aktarmak gibi bir durum söz konusu değil. Meclis kararlarımız dikkate alınmıyor" dedi.

Tunç, gündemin diğer maddeleri arasında yer alan ve küçük yazım hatasından kaynaklanan bazı kararların yeniden görüşülmek üzere geri gönderilmelerini eleştirdi.

İl Genel Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları için ödenek ayrılması kararının ödenek yetersizliği nedeniyle İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nce iade edilmesi de tartışma yaşanmasına neden oldu.

Toplantıda Çakırlar-Hacısekililer mevkinde yeni açılacak taş ocağı konusu da görüşüldü. İl Genel Meclisi Maden Ocakları ile Ruhsatları İnceleme Komisyonu Başkanı Bayram Dal, Batı Antalya Çevre Yolu çalışmalarında kullanılmak üzere inşaat malzemesi çıkarılması için taş ocağına ruhsat verildiğini, ancak burada şirketin 10 yıllık ruhsat almasının çevre halkını rahatsız ettiğini söyledi.

Şirketin sadece çevre yolu inşaatında kullanılmak üzere burada faaliyette bulunacağını ve işlerinin tamamlanmasının ardından faaliyetlerine son vereceğinin bildirilmesine karşın alınan ruhsatın süresinin uzun olmasının bölge halkını kaygılandırdığını vurgulayan Dal, şirket tarafından herhangi bir çalışma başlatılmadan konunun yeniden görüşülmesini istedi. Maddenin yeniden görüşülmesine karar verildi.

İl Genel Meclisi, Organize Sanayi Bölgesi'nde kaçak hafriyat yapıldığı, Çakırlar mevkisinde inşaat malzemesi alıp satan firmaların kaçak kum-çakıl malzemesi sattığı yönündeki şikayetleri de görüştü. Meclis, bu yönde faaliyette bulunanların tespit edilmesi durumunda gerekli cezai ve adli sürecin başlatılması kararını aldı.

Meclis Başkanı Cavit Arı, İl Özel İdaresi'nin kıt imkanlarıyla onarılan tarihi eserlere, orman alanlarına, su kaynaklarına ve özellikle yollara zarar verenlere tespitler sonucu yapılması gereken kanuni müeyyidelerin uygulanacağını belirtti.

Meclis toplantısı, yarın devam edecek.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel
title