Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto.AKSAV'ın 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali hazırlıklarının ilk adımı olarak başlattığı afiş yarışması da sahipsiz kaldı.

Foto: Göksel Kumsal fotosu

--- KUTU ---

Afiş yarışması sahipsiz

AKSAV'ın 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali hazırlıklarının ilk adımı olarak başlattığı afiş yarışması da sahipsiz kaldı. Bu yıl yarım asrı geride bırakacak Türkiye'nin en prestijli sinema festivalinin afişinin belirlenmesi amacıyla açılan para ödüllü yarışmada takvim sona ermesine rağmen AKSAV Yönetim Kurulu konuyla açıklama dahi yapmadı. Birinciye 5 bin TL verilecek yarışma kapsamında başvuralar 22 Şubat tarihinde doldu. Takvime göre seçici kurulun 11 Mart Pazartesi gününe kadar değerlendirmelerini tamamlayıp sonuçları açıklaması gerekirken, henüz seçici kurulda bile kimlerin bulunacağının belli olmadığı iddia edildi.

===

Çarşı için ikinci şans

MURATPAŞA Belediyesi, Sinan Mahallesi'nde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katıldığı toplantıda açıkladığı çarşı projesi için şansını bir kez daha deniyor. İlki 7 Ocak'ta yapılan proje ihalesine katılım çıkmayınca, Muratpaşa bir kez daha ihaleye gidiyor.

Antalya'nın ilk açık hava alışveriş merkezini yaratacak 3 milyon TL'lik Sinan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ikinci ihalesi, 13 Mart Çarşamba günü yapılacak. Mahallenin Ali Çetinkaya, Recep Peker, Atatürk ve Hüsnü Karakaş caddeleri arasında kalan bölümünde uygulanacak proje öncesi elektrikten kanalizasyona ve doğalgaza kadar bölgenin tüm altyapı çalışmaları tamamlandı. Altyapı çalışmalarının ardından uygulama projelerinin hazırlanması amacıyla ilki 7 Ocak'ta yapılan ihaleye katılım olmadı.

Belediye Başkanı Evcilmen, 11 Haziran 2011 seçimleri öncesi açıkladığı projesini "Kent merkezinde su oyunları, yeşil alanlar, yürüyüş ve dinlenme alanları, aydınlatmalar, görüntü kirliliğini ortadan kaldıran tek tip tabela ve tenteler ile 24 saat yaşayan canlı bir çarşı olacak" sözleriyle anlatırken, bölgedeki altyapı çalışmalarının beklenenden uzun sürmesi esnafı kızdırdı. Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği çatısı altında örgütlenen esnaf, kendilerini kablolara ve ampule bağlayarak protesto etti.

O protestoların ardından Sinan Mahallesi'nde altyapı yatırımları tamamlanırken esnaf için şimdi de müteahhit sıkıntısı ortaya çıktı. Projenin hayata geçirilmesi için ilk ihaleye katılımcı çıkmayınca ikinci ihale için Muratpaşa Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü 13 Mart tarihini açıkladı. Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Budak, ihaleyle, konsept projeye uygun olarak Sinan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulama çalışmalarının elde edileceğini söyledi.

Sıkışık bir ihale takvimi bulunduğunu kaydeden ve firmanın yer tesliminin ardından projeyi teslim etmesi için 120 gün süre tanındığını belirten Budak, "Bu takvim içinde teslim edilemezse ciddi cezai yaptırımlar söz konusu. Bu nedenle firmaların ihaleye girme noktasında çekinceleri olduğunu düşünüyoruz" dedi. Deniz Fırat Budak, çarşı esnafının da uygun görmesi kaydıyla sonbaharla birlikte Sinan Mahallesi'nde çalışmaların başlayabileceğini kaydetti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Esnafın kablolu eyleminden foto

===

Başarılı kadınlar ödüllendirildi

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, kendi alanlarında başarılı olan kadınları ödüllendirdi.

Ramada Otel'de gerçekleşen ve Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu'nun da katıldığı törende, geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan Umut'un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı 'Yılın Annesi', Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık 'Yılın Akademisyeni', ANTEKS Genel Müdürü Azize Kalkavan ise 'Yılın İş Kadını' ödülü aldı.

CEVHEROĞLU ÇALIŞMALARI ANLATTI

Vali Yardımcısı Cevheroğlu, Antalya'da kadın hakları konusunda yürütülen projelerin başında 'Kadın Dostu Kent Projesi'nin geldiğini belirterek, "Bu başarılı oldu mu' diye sorarsanız, Türkiye'nin yüzde 49,2'sinin kadın olduğu düşünüldüğünde, TBMM, bakanlıklar, müsteşarlıklar gibi kamu kurumları ile özel şirketlerde kadın oranı yüzde 49.2'ye çıkmadıkça proje başarılı olamaz" dedi.

KADIN HAREKETİNİN DE BAŞKENTİ

Kadın haklarını savunma konusunda en büyük görevin erkeklere düştüğünü vurgulayan Cevheroğlu, "Bugün şikayet ettiğimiz erkekleri de kadınlar yetiştiriyor. Bu nedenle annelerin de erkek çocuklarını kadın haklarına saygılı yetiştirmeleri gerekir" diye konuştu. Vali Yardımcısı Cevheroğlu, bir turizm başkenti olan Antalya'nın kadın hareketinin de başkenti olması gerektiğini sözlerine ekledi.

UMUT VAAT EDEN GELİŞMELER OLUYOR

ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Duygu Günsür Kaplan ise Türk kadınının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerken, her şeye rağmen Türkiye'de kadın hakları konusunda umut vaat eden çalışmalar yapıldığını, dernek olarak da buna katkı sağlamak amacıyla 3 kadını ödüllendirmek istediklerini dile getirdi.

YAKINLARINA BAKMAYAN TOPLUM OLDUK

Prof.Dr. Işık'a arkeoloji alanında yaptığı başarılı çalışmaları, Kalkavan'a erkeklerin egemen olduğu iş sektöründe kadınlara örnek olması dolayısıyla ödül verdiklerini vurgulayan Kaplan, Umut'un bakımını üstlenen Kabadayı'ya ödül vermelerini şöyle anlattı, "Bugün artık yakınlarına bile bakamayan toplum haline dönüştük. Böyle bir zamanda hiç tanımadığı bir insana bunca süredir bakan bir insan takdir edilmekten başka bir şeyi hak etmiyordur."

GÜLSÜM ANNE TÖRENE GELEMEDİ

'Yılın Annesi' ödülüne layık görülen Kabadayı törene katılamazken, kendisine evinde ödül verilirken çekilen video görüntüsü barkovizyonda izlendi. 'Yılın Akademisyeni' ödülüne layık görülen Prof. Dr. Işık ve 'Yılın İş Kadını' ödülünü alan Kalkavan'a ödüllerini ANTİKAD Başkanı Kaplan verdi. Törende ayrıca kadın hakları konusunda yaptığı çalışmalar dolayısıyla Vali Yardımcısı Cevheroğlu da ödüllendirildi. Derneğin yeni üyesi Burcu Yüceşen'e de üyelik sertifikası verildi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ödül töreni, Gülsüm Kabadayı'ya evde ödül verilirken, Vali Yardımcısı Cevheroğlu, Duygu Günsür Kaplan portre, törenden genel.

===

İştah açan yarışma

MESLEKİ Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı'nca (MEKSA) hayata geçirilen 'DE-GROUP Projesi' (Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim) kapsamında, MEKSA-Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) desteğiyle açılan 'Pasta Yardımcısı Kursu'nda kursiyerler hünerlerini ortaya serdi.

Yarışmada nefis yaş pasta, kuru pasta, kurabiye, simit, poğaça, börek, gözleme, açma, baklava, reçel, sütlaç ve daha birçok çeşitle donatılan masalar, izleyenlerin iştahını kabarttı. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'un jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, jüri üyeleri sergilenen ürünleri derecelendirmekte zorlandı.

Jüri üyeleri, dekoratif süslemelerle de göz alıcı hale getirilen masalardan '5'i Bir Yerde' yi 'Görsellik Birincisi', 'İsim Sizden Masa Bizden'i 'Lezzet Birincisi', 'Dostlar Sofrası'nı da 'Sunum Birincisi' ilan etti. Tatlı türü yiyecekler arasında biber dolması, yaprak sarması ve içli köfte de yer aldı. Yarışma sonrası sergilenen ürünler konuklara ikram edildi.

Yarışmaya katılan kursiyerler Zeynep Kaya, Fatma Şen, Müzeyyen Koç, Hacer Tahtabaş, Şerife Dikmen, Cemile Önder, Suzan Bölük, Zeynep Bakan, Muteber Nur Sarıçiftçi, Mehmet Talha Koca, Derya Altuntaş, Tülay Cihan, Güler Akyıldız, Elif Kocak, Ömer Zincide, eğitimciler Turan Tilki ile Şükran Göze, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Pasta ve tatlı çeşitleriyle donatılan masalardan, izleyenlerden ve kursiyerlerin toplu görüntüsü

===

Sahipsiz atlar da koruma altında

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 2012 yılında 15 sahipsiz at ihbarını değerlendirdi. Şube Müdürü Özgür Erkan, yaz aylarında faytona koşulan ve kışın bakım masraflarından kaçmak için sahipsiz bırakıldığı tahmin edilen bu atlar için, Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi'nde özel bir bölüm ayıracaklarını söyledi.

Yakın bir zamanda ihaleye çıkacak Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi, Kızıllı Köyü'ne 4 kilometre uzaklıkta 150 dönüm arazi üzerine kurulacak. Merkezde sahipsiz köpekler için 35 ayrı barınak kurulacak. Barınakların çatıları köpeklerin türlerine, sağlık durumlarına ve yaşlarına farklı renklerde boyanacak.

Sarı çatılı barınaklara hasta sokak köpekleri, koyu renklere kuduz karantinası nedeniyle gözetim altına alınan, yeşil boyalı çatılara sağlıklı, pembe çatılı barınaklara ise sahiplendirilmeye uygun sokak köpekleri yerleştirilecek. Kurulacak her barınak 69 metre uzunluğunda olacak. Her barınak üçe bölünecek ve 700 metrekarelik her bölmede en fazla 23 köpek yer alacak.

Böylece bakımevinde aynı anda 2 bin 415 sokak köpeğine bakım hizmeti verebilecek. Bu barınaklar, serbest yaşam alanı olarak düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Özgür Erkan, 23 rakamının tesadüfi seçilmediğini, yaptıkları incelemeye göre 23 köpeğin, içlerinden bir lider seçerek birlikte yaşayabildiğini saptadıklarını söyledi.

Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi'nde kediler için de 2 bin kapasiteye ulaşan kedi evi yapılacak. İçinde 2 katlı polikliniğin de bulunacağı komplekste, ayrıca sahipsiz atlar için de gezinti alanı ayrılacak. Şube Müdürü Erkan, 2012 yılında 15 sahipsiz at ihbarını değerlendirdiklerini belirterek, "Sahipsiz atlar için özel bir alan zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Geçen yıl aldıkları ihbarlar sonunda sahipsiz atları özellikle Ermenek ve Pınarlı bölgesinden aldıklarını belirten Özgür Erkan, "Bu atların buraya nasıl bırakıldıkları konusunda net bilgimiz yok. Tahminlerimize göre, yaz aylarında faytonlarda kullanılan atların kışla birlikte bakım maliyetini üstlenmek istenmemesi sonucu bırakıldığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Proje fotosu

===

Hemşire ve teknisyen adaylarına kan eğitimi

TÜRK Kızılayı Muratpaşa Şube Başkanlığı tarafından kentteki sağlık meslek liselerinin Hemşire ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümlerinde eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik eğitim çalışması başlatıldı. Bu kapsamda Özel Özek Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nde eğitim verildi. Öğretmenlerin de yer aldığı eğitimde Kan Merkezi çalışanları, kan alımı, kanın hangi koşullarda saklandığı ve kan merkezinin işleyiş şekli hakkında bilgi verdi.

PRATİKTE GÖREREK ÖĞRENİYORLAR

Eğitim çalışmasını anlatan Türk Kızılayı Muratpaşa Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Kıldıran, asıl amaçlarının gelecekte bu mesleği yapacak öğrencilere çalışma sistemini en iyi şekilde anlatmak olduğunu ifade etti. Öğrencilerin sağlık meslek liselerinde aldığı teorik eğitimi pratikte görüp kavrayabilmesinin önemli olduğunu dile getiren Kıldıran, "Kan bağışına duyarlılığı artırmayı da amaçlıyoruz" dedi.

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Kızılay'ın amaçlarından birinin kan toplamanın yanında kaynak da üretebilmek olduğunu dile getiren Ahmet Kıldıran, ilerleyen dönemlerde aktivite ve çalışmaları artırarak kan toplama amaçlı organizasyon ve yarışmalar düzenleneceğini aktardı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenciler merkez önünde, Kızılay görevlileri öğrencilere çalışmaları anlatırken, Ahmet Kıldıran

09 MART CUMARTESİ SABİTLERİ

===========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 11/18 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 01/12 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 01/10 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

ALANYA : 11/19 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 08/18 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 02/12 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

MANAVGAT : 09/20 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 06/18 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 01/13 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 01/12 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 01/12 (ÇOK BULUTLU)

FETHİYE : 08/18 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 04.49 06.10 12.15 15.31 18.07 19.21

AFYONKARAHİSAR: 04.49 06.12 12.15 15.30 18.07 19.23

BURDUR : 04.50 06.12 12.17 15.32 18.09 19.23

ISPARTA : 04.49 06.11 12.15 15.30 18.07 19.22

ALANYA : 04.44 06.05 12.10 15.26 18.02 19.16

KEMER : 04.50 06.11 12.15 15.31 18.08 19.22

KUMLUCA : 04.51 06.12 12.17 15.33 18.09 19.23

FETHİYE : 04.56 06.16 12.21 15.37 18.14 19.27

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

HAYAT Kuzeyyaka Mah. Yeşilırmak Cad. 325 04 55

ILGIN 100. Yıl Bulvarı No: 9/B 248 57 58

NEHİR Kanal Mah. İğdirli Apt. No: 9/A 334 82 86

RÜZGAR 28 Nolu Sağlık Ocağı yanı 323 85 42

TERMİNAL Adnan Selekler Cad. No: 116/B 339 13 14

TOKUÇOĞLU Çaybaşı Mah. 1343 Sk. No: 7 322 35 35

TUNAHAN Meltem Mah. Meltem Kavşağı 237 10 18

UYAR Altınkum Mah. 460 Sk. 228 94 44

YEŞİLBAHÇE Sinanoğlu Cad. 17/1 322 04 06

AFYONKARAHİSAR

--------------

BÜŞRA 2 Nolu Sağlık Ocağı yanı 213 81 87

İSTANBUL Uzunçarşı No: 25 215 12 28

YASEMİN H.Bayık Cad. No: 2/3B 215 58 60

ISPARTA

-------

AZİM Yokuşbaşı Sk. No: 1 232 62 05

TOROS S.Demirel Blv. No: 87/A 218 62 41

BURDUR

------

UÇAN Yeni Mah. Şehit Ersan Cad. No: 7/C 233 59 00

ALANYA

------

ARIKAN Hayat Hastanesi karşısı 513 53 52

GÜLERYÜZ Kızlarpınarı Semt Pol. karşısı 511 90 05

KEMER

-----

ADA Akdeniz Cad. 60/B 814 32 14

MANAVGAT

--------

FERAH Hastane Cad. 742 19 18

SORGUN Hastane Cad. 746 12 35

FETHİYE

-------

GÜLER Günlükbaşı 613 43 06

MAVİ Belediye karşısı 614 93 94 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel
title
Close