Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

Anadolu'dan Trakya'ya Hayvan Sevk Edecek Üreticilere Uyarı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Trakya'ya veya İstanbul'un Avrupa yakasına hayvan sevki yaptırmak isteyen yetiştiricilerin belirlenen kurallara uymaları gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Trakya'ya veya İstanbul'un Avrupa yakasına hayvan sevki yaptırmak isteyen yetiştiricilerin belirlenen kurallara uymaları gerektiğini söyledi.

Irkın, yaptığı açıklamada, İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Anadolu'dan Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerine belirli kurallar getirildiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Trakya bölgesinin şap hastalığından arilik statüsü kazanması için yürütülen çalışmalar neticesinde hastalığın kontrol altına alındığını ve Trakya bölgesinin 25 Mayıs'ta Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı tarafından şap hastalığından aşılı arilik statüsü kazandığını ifade eden Irkın, şöyle devam etti:

"Sevk edilecek hayvanlarda sevk günü şap belirtisi bulunmaması gerekmektedir. Sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı veya en son işletmelerinde sevk tarihinden önce en az 3 ay bulunmalıdır. İşletmenin 10 kilometre çevresinde de en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır. Sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilen bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden teste tabi tutulmalı ve sonuçları negatif olmalıdır."

Irkın, İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Anadolu'dan Trakya'ya hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerin mağdur olmamaları ve testlerin yapılabilmesi için nakli yapılacak tüm hayvanları sevk tarihinden en az 3 ay önce işletmelerine kaydettirmeleri gerektiğini vurgulayarak, sevkten önce bir ay süreyle karantinaya alınması için il, ilçe müdürlüklerine başvuracak üreticilerin, işletme güncellemeleri için 21 Temmuz'a kadar başvurularını yapmaları, test ücreti için de şap enstitüsüne müracaat ederek koyun başına  20, sığır başına 30 lira ödemeleri gerektiğini kaydetti. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel
title