Haberler
Körfez'in petrol zengini ülkesi ilk kez Ankara'da! Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Sağlık Bakanlığı'ndan e-nabız verilerinin çalındığı iddialarına açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

Putin'den yeni tehdit: Birden fazla Oreşnik füzesi, nükleer silaha eşdeğer

Putin, elindeki en güçlü silahla tehdit etti: Toz olursunuz

"Anadolu'da Yarın Toplantıları"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin hem genç ve dinamik nüfusu hem de Anadolu'nun girişimci ruhuyla gelişeceğine inandıklarını söyledi.

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin hem genç ve dinamik nüfusu hem de Anadolu'nun girişimci ruhuyla gelişeceğine inandıklarını söyledi.

Yalçındağ, CNN Türk'ün Gaziantep'te düzenlediği "Anadolu'da Yarın Toplantıları"nda, "bir ülke sahip olduğu yarınlar kadar zengindir" diyerek yola çıktıklarını ve ilk duraklarının Gaziantep olduğunu belirtti.

Toplantılara 2006 yılında, o zamanki Üst Yöneticileri (CEO) Mehmet Ali Yalçındağ önderliğinde, onun hazırladığı bir formatla başladıklarını ve onlarca ili ziyaret ettiklerini ifade eden Yalçındağ, 3 sene ara verdikleri toplantılara yeniden başlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Toplantılardaki amacın Anadolu'nun çeşitli illerindeki gençleri, iş adamlarını, sivil toplum örgütlerini daha iyi tanımak ve tanıtmak farklı alanlardan insanları bir araya getirerek yarınların tartışabileceği platformları oluşturmak olduğunu anlatan Yalçındağ, "Türkiye her geçen gün gelişen, kalkınan bir ülke. Bu gelişmedeki itici gücümüzün de gençler olduğuna inanıyoruz. Çok genç bir ülkeyiz. Nüfusumuzun yarısından fazlası 29 yaşın altında. Biz Türkiye'nin hem bu genç ve dinamik nüfusuyla hem de Anadolu'nun girişimci ruhuyla gelişeceğine inanıyoruz. İşte bunun için 'Anadolu'da yarın' dedik.' şeklinde konuştu.

Yalçındağ, 10 Mart'tan bu yana CNN Türk'ün Gaziantep'te çadır kurduğunu ve oradan yayın yaptığını, ekran yüzlerinin, programcılarının kentte olduğunu, gün boyu ve bu gece programlarının devam edeceğini belirtti.

Toplantının gerçekleştirilmesine destek veren herkese teşekkür eden Yalçındağ, Türkiye'nin en önemli iki konusunun sosyal politikalar ve ekonomi olduğunu, bugün de iki konudan sorumlu bakanlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın aralarında bulunduğunu söyledi.

Şahin ve Çağlayan'a toplantıya desteklerinden dolayı teşekkür eden Yalçındağ, "Ne mutlu ki bize bugün sizin bakış açınızdan yarınları tartışma fırsatı yakalayabileceğiz" dedi.

Gaziantep'in, her gelişinde kendisini kültürüyle, kültürel mirasıyla, girişimci ruhuyla daha çok etkileyen bir şehir olduğunu bildiren Yalçındağ, kentin çalışkanlığıyla ticarette ve sanayide yer edinmiş bir şehir olduğunu ve böyle de devam edeceğinden kuşku olmadığını ifade etti.

Yalçındağ, programa destek olan yerel yöneticilere ve sıcak ilgisi dolayısıyla Gaziantep halkına teşekkür etti.

-"Gaziantep, Anadolu illeri için bir model konumundadır"-

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Gaziantep halkının sorunlarını, düşüncelerini, Gaziantep'in sanayisini, ekonomisini, kültürel varlıklarını, doğal güzelliklerini Türkiye'ye ve dünyaya duyuracak olan bu programın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep'i görmeyenlerin genellikle kenti lahmacunu, kebapları ve baklavasıyla tanıdığını ancak insanların Gaziantep hakkında bilgi sahibi oldukça bu kentin sadece mutfağının değil birçok önemli özelliğinin de olduğunu da göreceğini dile getiren Ata, şöyle konuştu:

"Gaziantep'in tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, tarihin her döneminde önemli bir yerleşim merkezi olduğunu, tarihi İpekyolu üzerinde bir kent olması nedeniyle ticaret ve sanayide her dönemde büyük önem arz ettiğini görmekteyiz. Binlerce tarihi eserin, antik kentin bu ilin sınırları içinde olduğunu ve kültürel varlıkları ve eşsiz müzeleriyle bir kültür ve turizm kenti olduğunu söyleyebiliriz.

Sağladığı istihdamla yarattığı 5 milyar dolarlık ihracatla ekonomik büyümede Türkiye ortalamasının daima bir kat fazlasını gerçekleştiren bu kent, Anadolu illeri için bir model konumundadır. Hızlı büyümenin ve göçün getirdiği başta eğitim, sağlık ve bazı altyapı hizmetlerinde sorunlar yaşansa da biz yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu kent sahip olduğu dinamiklerle her türlü sorunun üstesinden gelecek güce sahiptir."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel
title