Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Açıklama
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 12 Eylül 2015 tarihli resmi gazetede yürürlüğe giren ‘Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair’ yönetmeliği hakkında yazılı açıklamada bulundu.
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 12 Eylül 2015 tarihli resmi gazetede yürürlüğe giren 'Küçük Miktarlardaki Yumurtanın Doğrudan Arzına Dair' yönetmeliği hakkında yazılı açıklamada bulundu.
Oda Başkanı Hüseyin Ekren tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Yönetmeliğe göre en fazla 250 adet kanatlı hayvanı olan ve haftada en fazla bin 500 adet yumurtayı, son tüketiciye ve yerel perakendecilere sunmak isteyen üreticilerimiz; öncelikle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne veya yetki verildi ise bağlı bulundukları Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaat ederek, izin belgesi ve numarası almak zorunda. Yumurtalarını +5 dereceden daha düşük sıcaklıkta soğutmayacak, temiz, kuru ve yabancı kokulardan ari, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde koruyacak, muhafaza edecek, depolayacak, taşıyacak ve satışını yapacaktır. Yumurtalarını, yumurtlama tarihinden itibaren en fazla 21 gün içerisinde son tüketiciye ulaştırmak zorunda ve yumurtaların son tüketim tarihi; yumurtlama tarihinden itibaren 28 günden fazla olmamalıdır. Üreticilerimiz, yumurtalarını son tüketiciye arz ederken, üzerinde; Gıda işletmecisinin adı ve soyadı veya ticari unvanı, işletme adresi, işletme ve kümes numarası, yumurtaların ait olduğu kanatlı türü, yumurtlama tarihi, yumurtaların son tüketim tarihi, izin belgesi tarihi ve numarası olan etiket ile satışa arz edecektir. Tavukçuluk ve yumurtacılık işi yapan üretici ve satıcı üyelerimiz yönetmelikte belirtilen maddelere uymalıdır." - İZMİR