Haberler

Alakır Çayı Vadisi'nde Yürütülen Tübitak Projesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Ulusoy tarafından yürütülen TÜBİTAK projesi kapsamında akademisyen, eğitimci ve doğaseverler tarafından Alakır Çayı Vadisi'ndeki inceleme çalışmalarının bu yılki bölümü başladı.

1-10 Haziran tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrasya Değerler Eğitimi Derneği Başkanı Doç. Dr. Kadir Ulusoy tarafından yürütülen, Alakır Çayı Vadisi ve bölgenin doğası ve ekolojisinin incelendiği TÜBİTAK  projesinin bu yılki çalışmalarına başlanıldı.

Ulusoy başkanlığında yürütülen proje kapsamındaki Alakır Çayı Vadisi'ndeki inceleme çalışmalarına, akademisyen, eğitimci ve doğaseverler katılıyor. Çalışmalar öncesi düzenlenen toplantıda, 10 gün sürecek çalışmalar hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulunuldu.

Alakır Çayı Vadisi ve Çevresi Doğa ve Bilim Kampı Projesi sorumlusu Doç. Dr. Kadir Ulusoy, toplantıda yaptığı konuşmada, Alakır Çayı Vadisi ve bölgenin doğası ve ekolojisinin incelendiği bilim kampı çalışmalarına 2012 yılında başladıklarını, geçen yıl ara verilen çalışmalara bu yıl tekrar başladıklarını söyledi.

Bilim kampına katılan akademisyen, eğitimci ve doğa severlerin, Alakır Çayı Vadisinin doğasını, ekolojisini ve bölgenin turizm güzelliklerini ele alarak insanlara tanıtmayı ve doğanın korunması yönünde çalışmalar yapmayı amaçladıklarını ifade eden Ulusoy, çalışmanın ilk yılki bölümünün çok olumlu geçtiğini ve bu yılki çalışmalarında güzel geçeceğini ümit ettiğini belirtti.

Ulusoy, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Projemize TUBİTAK'ın yanı sıra yerel yönetimler ve halkımız da destek veriyor. Bilindiği gibi Alakır Çayı Vadisi bir HES bölgesi. Bizim bu çalışmalardaki amacımız kesinlikle HES karşıtlığı değil. Biz sadece bölgedeki doğal hayatın, yaşamın korunması, gelecek nesillere aktarılması yönünde çalışmalar yapacağız. Bölgemiz eko turizm açısından çok önemli, yayla kültürü ve turizmi farklı ve güzel. Biz bunların gün yüzüne çıkartılması tanıtılması ve korunması konularını ele alacağız."

Ulusoy, 10 günlük çalışma sonunda elde edilecek veriler ve ortaya çıkan fikirleri bir rapor haline getireceklerini ve katılımcılara sertifika verileceğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel
title
Close