Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Aksaray'da Doğrudan Ekim Yöntemi Uygulaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray’da toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla Eskil ilçesi genelinde uygulanan ÇATAK Programı sayesinde bölge çiftçisi hiç toprak işlemeden direkt anıza ekim yapılan “anıza doğrudan ekim” yöntemiyle tanışıyor.

Aksaray'da toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla Eskil ilçesi genelinde uygulanan ÇATAK Programı sayesinde bölge çiftçisi hiç toprak işlemeden direkt anıza ekim yapılan "anıza doğrudan ekim" yöntemiyle tanışıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray'ın anız yangınlarının önlenmesi, toprak yapısının iyileştirilmesi, çevre dostu üretim modellerinin geliştirilmesi, üretim maliyetlerinin düşürülerek işletmelerin rekabet gücünün artırılması için ÇATAK Programı kapsamında anıza doğrudan ekim yapılmasının desteklendiğini ifade etti. Zabun, "ÇATAK Programı makine ve ekipman desteklemesi kapsamında Eşmekaya kasabası çiftçilerinden Aysel Bakım'a yüzde 70 hibe destekli verilen 20 sıralı kombine anıza doğrudan ekim makinesi ile ilimizde ilk defa anıza ikinci ürün fiğ ekimi yapılmıştır. İlimizde programın başladığı günden bu yana yaklaşık 21 bin dekar alanda sınırlı olan toprak ve su kaynaklarımızın korunması amacıyla ÇATAK Programının uygulandığını, günümüzde tarımsal üretim maliyetlerinin düşürülmesinin, işçilik ve zaman probleminin en aza indirilmesinin artık bir zorunluluk haline gelmesi nedeniyle "anıza doğrudan ekim" yönteminin önemli olduğunu belirtmiş, ilimizde 150 dekar alanda başlayan çalışmaların, daha geniş alanlarda uygulanması için çalışacağız" dedi.

İlk defa anıza ikinci ürün ekimi yapan Eşmekaya kasabası çiftçilerinden Aysel Bakım ise, ÇATAK Programı kapsamında yüzde 70 hibeli olarak verilen desteğin çok önemli olduğunu, anıza doğrudan ekim yönteminin bölgemizde uygulanmasının gerek girdi maliyetleri, gerek zaman ve işçilik açısından anıza ekim yapmanın önemli olduğunu söyledi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title