Haberler

Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Düzce Üniversitesinde Tartışılıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yedincisi düzenlenen “Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu” (ASYU2016), Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yedincisi düzenlenen "Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu" (ASYU2016), Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Akıllı sistemler alanında çalışan araştırmacıları etkin bir iletişim platformu oluşturmak için bir araya getirmeyi hedefleyen programa; alanında uzman birçok akademisyen, araştırmacı ile davetli konuklar ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren ASYU2016 Sempozyum Başkanlarından Üniversitenin Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Biroğul, Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde akademisyenler olarak akademik çalışmalara ve eğitim-öğretim faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ettiklerini ifade etti. Sempozyumun düzenlenmesine destek veren başta Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere Sempozyum Genel Başkanı olan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Yıldırım'a, sponsor firmalara ve akademik bildiri sahiplerine teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Biroğul, 112 bildiriden 72 bildirinin sözlü sunum olarak kabul edildiğini belirterek faydalı paylaşımların gerçekleştirileceği başarılı bir sempozyum temennileriyle sözlerini sonlandırdı.

Değer üreten Düzce Üniversitesinin, birçok yeniliğe ön ayak olmuş sayılı girişimci üniversiteler arasında yer aldığını dile getirerek sözlerine başlayan Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlyas Uygur, klasik imalat yöntemlerine alternatif yeni imalat ve üretim yöntemlerinin geliştirildiğini ve gün geçtikçe bu teknik ve yöntemlerin kullanım alanlarının arttığını söyledi. Üç boyutlu yazıcılar, güç sistemlerindeki yapay zeka uygulamaları gibi öne çıkan konuların tartışılacağını belirten Prof. Dr. İlyas Uygur, paylaşılacak fikirlerin Ülkemiz ve dünya bilimine değerli katkılar sunacağını, yeni ufuklar ve fırsatlar ortaya çıkaracağını söyledi.

ASYU2016 Genel Başkanı Prof. Dr. Tülay Yıldırım yaptığı konuşmasında, 2004 yılında itibaren bu sempozyumu düzenlemeye başladıklarını ifade ederek gelinen noktada hem ulusal hem de uluslararası çapta başarılı organizasyonlar gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Akıllı sistemler ve yapay zeka gibi konulardaki gelişmelerden haberdar olmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bu geleneği devam ettirdiklerini sözlerine ekledi. Düzce Üniversitesi'nde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Prof. Dr. Tülay Yıldırım; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a, Dekan Prof. Dr. İlyas Uygur'a, Sempozyum Başkanları Doç. Dr. Uğur Güvenç ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Biroğul'a, emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitenin akademik açıdan çok zengin ve güçlü bir yılı geride bıraktığını ifade ederek sözlerine başladı. Sempozyum alanında gelişecek fikirlerin yeniliklere ve fırsatlara değer katması temennisinde bulunan Rektör Çakar, teknoloji kullanımında etiğin, bilgi güvenliğinin ve iş ahlakının en fazla önemsenmesi gereken konuların başında geldiğine dikkat çekti. Yaşadığımız çağda teknolojiyi kullananların etik ve ahlak değerlerinin yüksek olması gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Sempozyum Başkanlarına Düzce Üniversitesini tercih ettikleri için teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Açılış konuşmalarının sonrasında sempozyumun sunum ve oturumlar bölümüne geçildi. Sürü Zekası ve Yapay Arı Koloni Algoritması konulu sunumu ile Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa bilgi ve deneyimlerini paylaşırken, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Demirci, Yapay Zeka ve Sayısal Görüntü İşleme başlıklı sunumuyla önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Yapay Zeka, Akıllı Sistemler için Donanım Gerçeklemeleri, Mobil Ağlar ve Görüntü İşleme gibi birçok temel başlıkla düzenlenen oturumlarda bildiri sahipleri, akıllı sistemlere ilişkin merak edilen yöntem ve uygulamaları katılımcılara aktararak konuyla ilgili faydalı bilimsel tartışmalar gerçekleştirildi.

"Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu", iki gün süresince devam eden oturumların ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Örgütün 2 numarası İlker Gönen'den pişkin ifade: Aileler galeyana getirildi, kim bize sahip çıkacak?

"Aileler galeyana getirildi, kim bize sahip çıkacak?"

Antalya sele teslim! Yüzlerce vatandaş tahliye edildi

Antalya sele teslim! Yüzlerce vatandaş tahliye edildi

2 sevgilinin sır ölümü! Vücutlarında dikkat çeken izler var

2 sevgilinin cansız bedeni bir evde bulundu! Vücutlarındaki dikkat çeken izler var

title