Akhisar'ın 91. Kurtuluş Zaferi Coşkuyla Kutlandı
Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91.Yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar saat 09.30'da Milli Egemenlik Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk koyularak başladı.
Törene protokol grubundan AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Kaymakam Kaan Peker, Garnizon Komutanı Bülent Keleş, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner katıldı.
Töreni Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni H. Hüseyin Oktay ve yardımcılığını Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumu Beden Eğitimi Öğretmeni Deniz Sarı yaparken Akhisar Belediyesi Bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ise Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumu Müzik Öğretmeni Sevil Koçkar eşliğinde okundu. Sunuculuğunu B. Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Nefise Erdost'un yaptığı çelenk programının ardından Akhisar Belediyesi Sanat Galerisi'nde Öğretmen Mustafa Kuzucuk'un arşivinden oluşan resim sergisi açıldı.
Resim Sergisi açılışının ardından saat 10.00 da Belediye Meclis Salonunda programın ikinci bölümüne geçildi. İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı; "Bu topraklar; yokluklar içerisinde savaşarak, eşine az rastlanır kahramanlık destanı yazan, verdikleri mücadele ile bir medeniyet tasavvurunu hayata geçiren bir neslin bizlere kutsal emanetidir.
Trablusgarp'dan bu yana savaşıp ayakta durmaya dahi mecali kalmayan bu ülkeyi kolayca işgal edeceklerini sananlar bu halkın onurunu hesaba katmayı unutmuşlardı. Bu halk her ne kadar yorgun ve güçsüz düşse de egemenliği için amansız bir direnişe çoktan başlamıştı. Milletimiz için bir varoluş kavgası olan Kurtuluş Savaşında ordularımız Anadolu'dan İzmir'e ilerlerken Akhisarlılar Redd-i İşgal Cemiyetini kurarak bu mücadelenin ön saflarında yer aldılar. İzmir'in kuzey cephesinde sergiledikleri başarılı direnişler sayesinde cephe gerisinde düzenli orduların kurulmasını sağladılar.
Ve 5 Eylül 1922 salı günü Bakırlı Saçlı Efe ve Bintepeler üzerinden Gölmarmara yolunu izleyerek gelen 5. Süvari Kolordu Komutanı Fahrettin Altay Paşa' ya bağlı 1. Süvari Tümeni Kolordu Muhafız Bölüğünün şehre girip 6 Eylül 1922 çarşamba günü son yunan askerinin şehrimizi terk etmesiyle Hükümet Konağına Türk Bayrağını çekerek Akhisar'ımız kurtuluşunu ilan etti.
Kurtuluşumuzun 91. Yılında, bu kutsal emanetin üzerinde yaşayan biz Akhisarlılar, kahraman neslimizin onuruyla, bu ülkenin neler yaşadığını, bu günlere nasıl geldiğini unutmadan ve unutturmadan yolumuza birlik ve beraberlik içinde devam edip, mücadele ruhumuzu ayakta tutmalıyız. Eminim ki Akhisarlılar bunu layıkıyla yerine getireceklerdir. Bayramımız kutlu olsun" dedi.
Daha sonra ise şiirlerin okunması bölümünde Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek ve Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Nafiye Balcan "Kurtuluş Destanı" isimli şiirini ve Habibe Çakıcı "Bayrak Benim Bayrağım" isimli şiirini okudu. Programda son olarak söz alan araştırmacı öğretmen Mustafa Kuzucuk "Akhisar'ın Kurtuluş Savaşındaki Yeri ve Önemi" isimli araştırma yazısını paylaştı. - MANİSA