Haberler

Akademisyenler Isıtes2016'da Buluştu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi’nin de organizatörleri arasında bulunduğu “4. Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu (ISITES2016)” 3-5 Kasım tarihleri arasında Alanya’da yapıldı.

Sakarya Üniversitesi'nin de organizatörleri arasında bulunduğu "4. Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu (ISITES2016)" 3-5 Kasım tarihleri arasında Alanya'da yapıldı.

Akademik Platform, Sakarya Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Pecs Üniversitesi işbirliği ile organize edilen ISITES2016 sempozyumuna, Amerika, İngiltere, Macaristan, Makedonya ve Cezayir başta olmak üzere birçok farklı ülkeden bilim insanları katıldı. Sempozyumun açılış törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Alaattin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, akademisyenler ve davetliler katıldı. Sakarya Üniversitesi adına konuşan SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Akademik Platform Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, ISITES2016 sempozyum organizasyonda üniversite olarak yer almaktan mutlu olduklarını belirtti. İş yoğunluğu nedeni ile programa katılamayan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın selamlarını ileten Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi'nin "Kalite ve Akreditasyon" süreçleri konusunda yaptığı çalışmaları anlattı.

Açılış konuşmasını Akademik Platform adına yapan sempozyum organizasyon komitesi üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, konuşmasında Akademik Platform'un dünya çapında mühendislik ve bilim alanında çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getiren bir platform olduklarını belirtti. Karşılıklı deneyimlerin, bilgi ve çalışma yöntemlerinin paylaşılmasına olanak sağlaması açısından önemli bir misyon üstlendiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Aslan, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ISITES 2016 ile mühendislik ve temel bilimler alanında toplamda 15 farklı ülkeden bilim adamlarını konuk etmenin memnuniyetini taşıdıklarını söyledi. Hedeflerinin dünya genelindeki akademisyenlerle birlikte fayda üretecek işler yapmak olduğunu vurgulayan Aslan, Akademik Platform olarak çalışmaların hızla devam edeceğini kaydetti.

Alaattin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, açılış konuşmasında, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen katılımcıları Alanya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hem Alanya, hem de yakın zamanda kurulan Alaattin Keykubat Üniversitesi hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Sempozyum organizasyon ortaklarından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yaptığı konuşmasında, bilim ve sanayinin önemine dikkat çekerek, bu alanda akademisyenlerin önemli rol üslenmesi gerektiğini vurguladı. Ortak çalışmalarla ortaya çıkacak olan sinerjinin bu gelişmelere ışık tutacağını belirten Prof. Dr. Polat, katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Sempozyuma Açılış konuşmalarının ardından ISITES 2016 sempozyumuna davetli konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Su Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen, "Philosophy of Science and Engineering" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Uluslararası düzeyde karşılıklı deneyimlerin paylaşıldığı, ilgili alanlarda son gelinen teknolojik gelişmelerin tartışıldığı ve bildirilerin gerçekleştirildiği sempozyum boyunca, toplam 193 bilimsel çalışma sunuldu. Gelecek yıl 5'incisi (ISITES2017) Bakü / Azerbaycan'da gerçekleştirilmesi planlanan ISITES2016 sempozyumu, tekrar buluşma dilekleri ile başarılı bir şekilde tamamlandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close