"Akademi Taraklı" Eğitime Başladı
Taraklı Belediyesi ve Taraklı Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen "Akademi Taraklı", 100 öğrencisiyle eğitime başladı."Taraklı'nın 100 yeteneği 20 sanatçıyla buluşuyor" sloganıyla Türkiye'de ilk kez bir ilçede organize edilen "Akademi Taraklı",...
Taraklı Belediyesi ve Taraklı Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen "Akademi Taraklı", 100 öğrencisiyle eğitime başladı.
"Taraklı'nın 100 yeteneği 20 sanatçıyla buluşuyor" sloganıyla Türkiye'de ilk kez bir ilçede organize edilen "Akademi Taraklı", Taraklı Termal Tesisleri'nde düzenlenen açılışla sanatçıları öğrencilerle buluşturdu.
İlçedeki ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla başlayan akademi, ilk dersi Taraklı Çakırlar konağında yapıldı. Akademi eğitimi 7 Haziran'a kadar ilçede bulunan çeşitli konak ve mesire alanlarında devam edecek.
Akademi başkanı ve Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, asıl hedeflerinin geleceğe tohum atmak ve Taraklı'nın kültürel değerlerinin kamuoyunda yer almasını amaçladıklarını söyledi. Yılmaz, "Gayemiz alanında belli bir mesafe katetmiş uzmanları öğrencilerle bir araya getirmekti" diye konuştu.
Akademinin edebiyat eğitmeni Prof Dr. Nurullah Genç de program süresince hem Taraklı'daki gençlere, öğrencilere hem de Taraklı'dan Türkiye'nin çeşitli yerlerine gidecek insanlara fayda sağlayacaklarına inandıklarını kaydetti.
"Türkiye'de buna benzer etkinlikler yapıldıkça kültür ve medeniyet olarak büyük ivme kazanırız" diyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:
" Bizim medeniyetimiz hala kılıfı açılmamış bilgilerle dolu. Özellikle çocuklarımızın gençlerimizin birikimi açısından son derece önemli. Eğer bizim gelecekle ilgili hayallerimiz olacaksa mutlaka bu hayallerimizi geçmişin bilgileri üzerine dayandırmak mecburiyetindeyiz. Bu programın en önemli tarafı farkı alanlarda kendisini kanıtlamış sanatçıları seçilmiş yetenekli olduğu düşünülen öğrencilerle buluşturup o öğrencilerin yetişmesine katkı sağlamak."
-"Amacımız gençlerde farkındalık yaratmak"-
Projenin fikir sahibi Fahri Tuna ise daha önce "Akademi GAP", "Akademi Mardin", "Akademi Edirne" ve "Akademi Çankırı" adıyla proje hazırladıklarını söyledi.
Taraklı'nın çeşitli liselerinden seçilmiş edebiyata, düşünceye, tiyatroya, resime ve diğer sanat dallarına gönül vermiş 100 öğrenciyi 20 sanatçıyla biraraya getirdiklerini anlatan Tuna, amaçlarının gençlerde farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Programın sahibi Taraklı Kaymakamlığı ve Taraklı Belediyesinin yanında bende projenin üretici müellifiyim. Yeteneklerinin bilincine varmaları ve kendilerini geliştirmeleri. Ekranlarda gördükleri oyuncularla kitaplarını okudukları yazarlarla bir araya gelerek hemhal olmaları, onlarla iletişime geçmeleri, aynı zamanda o sanatçıların da Taraklı'yı ve gençleri tanımaları, bunları yaparak 20 yılda alacakları mesafeleri 5-10 yılda alabilmeleri için zemin hazırlamak."
Akademi öğrencisi Duygu Karagöz de, Akademide çok güzel şeyler öğrendiğini ifade ederek, " Burada ufkum gelişti. Gelecekte yapmak istediğim şeyleri gördüm. Benimde yazdığım şiirler var ve bu programa gelerek kendimi bu konuda geliştireceğim ve Taraklı'dan bir şair daha çıkacak" şeklinde konuştu.
Muhabir: Enes Duran / Uğur Subaşı
Yayıncı: Atakan Çelik - SAKARYA