Haberler

AK Parti Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi

AK Parti Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Belediye Yönetimlerinin Kentte İstihdam Alanları Oluşturmanın Yanında Gençlere Folklorik Değerlerini Özümseyebilecekleri Mekanları da Tesis Etmek Durumunda Olduğunu Kaydetti.

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, belediye yönetimlerinin kentte istihdam alanları oluşturmanın yanında gençlere folklorik değerlerini özümseyebilecekleri mekanları da tesis etmek durumunda olduğunu kaydetti.

AK Parti Trabzon AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin Yerel Yönetimler Eğitim Programı'nda İstanbul'un Pendik ilçesi Belediye Başkanı Erol Kaya ve Siyaset Bilimci Dr. Hamit Emrah Beriş tarafından ‘kentleşme' ve ‘deneyim paylaşımı' konulu dersler verildi.

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, AK Parti'nin Siyaset Akademisi'yle önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, yerel yönetime dahil olmak isteyenlere bu kültürün en iyi şekilde verildiğini söyledi. Belediyecilik deneyimlerini akademi öğrencileriyle paylaşan Kaya, "Belediyeler yalnızca altyapı, asfalt, parke, su, çöp ve benzeri temel hizmetlere cevap veren birimler değildir. Kentin ve kentte yaşayan bireylerin eğitimi, sağlık sorunları, sosyal yaşamı, kültürel değerleri ve sanatsal varlıkları da söz konusudur ve planlama yaparken bunlar da öncelikli hususlar olarak ele alınmalıdır. Trabzon'da olduğumuz için söylüyorum. Trabzon'un belediye başkanı olmak başka, Trabzon'un başkanı olmak başka" diye konuştu.

Klasik belediyecilik anlayışının artık yeterli olmadığına işaret eden Kaya, belediye yönetimlerinin, kentte istihdam alanları oluşturmak zorunda olduğu gibi gençlere folklorik değerlerini özümseyebilecekleri mekanları da tesis etmek durumunda olduğunu ifade etti.

Siyaset Akademisi koordinatörlerinden olan Siyaset Bilimci Dr. Hamit Emrah Beriş de 20 ilde eşzamanlı olarak başlayan Siyaset Akademisi'nin beklenen ilgiyi gördüğünü hatırlatarak yoğun talep üzerine akademi eğitimlerini yaygınlaştırma kararı aldıklarını kaydetti.

Kentleşme ve Kent Sosyolojisi Ekseninde Türkiye'de Kentleşme Sorunları konulu sunumunda kentleşme sürecini anlatan Dr. Beriş, Türkiye'de kentleşmenin ekonomik nedenleri arasında sanayileşmenin değil kırsal alanın iticiliğinin temel oluşturduğunu savundu.

Kentleşmeyi ‘sanayileşme ve ekonomik gelişmeye koşut olarak kent sayısının artması sonucu, artan oranda, örgütleşme, iş bölümü ve uzmanlaşma meydana getiren, insanların ilişkilerinde kentlere özgü değişikliklere yol açan bir nüfus birikim süreci' olarak tanımlayan Dr. Beriş, Türkiye'deki kentleşme sorunlarının en önemlisinin göç sorunu söyledi. Dr. Beriş, konut sorunu ve gecekondular ile işsizlik ve çevre sorunlarının da bu çerçevede değerlendirilebileceğine dile getirerek, 1950 öncesi ve 1950 sonrasında ülkemizde kentleşmenin keskin hatlarla ayrıldığına dikkat çekti.

(EK-MU-Y) 17.03.2008 09:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title