Haberler

Ailenin Önemi Anlatıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde Fethiye İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği ‘mutlu aile, huzurlu toplum’ konferansına konuşmacı olarak Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde Fethiye İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği 'mutlu aile, huzurlu toplum' konferansına konuşmacı olarak Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı katıldı.

Karaçulha Mahallesi'ndeki Beşkadı Kur'an Kursu salonunda verilen konferansta açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu yaptı. İlçe Müftülüğünün düzenlediği konferansa vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı: "Sağlıklı ve huzurlu bir aile hayatı yaşamak istiyorsak, bizim İslam'da bakış açımız hak merkezli değil, fazilet merkezlidir. Yani bir hata söz konusu olduğunda eşler bir birini suçlamamalı. İkisi de hatasını kabul edip istiğfar etmelidir. İnsanı iblisten ayıran bu tavırdır. Aile kurumu dünya ve ahiret saadeti için şart bir kurumdur. Bizler ailedeki huzurun cennetten geldiğine inanırız. Mutluluğun tek bir tanımı vardır. Mutluluk=Anne+baba+çocuk" diye konuştu.

Basın yayının içinde birisi olduğunu belirterek medya aracılığıyla algılar oluşturulduğunu savunan Paslı: "Bu algılara bakarken mutlaka alt yapısına bakmak gerekiyor. Gerçekten bilgiye mi dayanıyor yoksa birileri bizim algımızı mı yönlendiriyor?" dedi.

Ailelerin huzur ve mutluluğu için 9 S formülünün de uygulanabileceğine değinen Paslı, "Bunlardan 3 tanesi ana formül. 6 tanesi destek formülüdür. Ana formüllerden üçü: Sohbet, sevgi ve sabırdır. Geri kalan 6 tanesi de sofra birliği, seyahat birliği, seccade birliği, sayfa birliği, samimiyet ve sistemdir" dedi.

Dünya ve ahrette mutlu olmanın 3 temel şartı olduğunu söyleyen Paslı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından örnekler verdi. Paslı: "Hayatımızda birinci madde olarak şu olmalıdır: Yaratıcınıza karşı iyi bir kul olun. İkincisi eşinize karşı iyi bir eş olun. Kadın ve erkekler için bu geçerlidir. Üçüncüsü de çocuklarınıza karşı iyi bir anne ve baba olun. Bu üç görevi yerine getirdikten sonra iyi bir bürokrat, iyi bir iş adamı iyi bir akademisyen olabilirsiniz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close