Haberler

"Ağırlama Endüstrisi İçin Doğru Adımlar Projesi" Tamamlandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ve aday ülkelerde turizm sektörüne yönelik eğitim veren okullardaki eğitim standartlarının uyumlaştırılması noktasında hayata geçirilen; 'Vizyon 2020.Ağırlama Endüstrisi İçin Doğru Adımlar Projesi' sona erdi.

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ve aday ülkelerde turizm sektörüne yönelik eğitim veren okullardaki eğitim standartlarının uyumlaştırılması noktasında hayata geçirilen; 'Vizyon 2020: Ağırlama Endüstrisi İçin Doğru Adımlar Projesi' sona erdi.

Leonardo da Vinci Programı kapsamında uygulamaya konulan ve koordinatörlüğünü de Danimarka'da eğitim veren Tech College Aalborg adlı eğitim kurumunun üstlendiği projede, Türkiye'yi Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu temsil etti. 2010 yılında başlatılan projede Türkiye ile birlikte İtalya, Galler, Hollanda, Macaristan, Estonya ve Finlandiya gibi ülkeler de yer aldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı, proje ortaklığının odak noktasının; Avrupa'daki mesleki eğitim programlarını, farklı seviyelerdeki öğrencilerin dahil olduğu ağırlama endüstrisini göz önünde bulundurarak etkilemek olduğunu anlattı. Çakıcı, "Bu sebeple, proje ekipleri içerisinde; öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ve sektör temsilcileri yer aldı. Projenin amacı; Avrupa'daki farklı eğitim standartlarını inceleyip, ortak bir noktada buluşturarak, yetişmiş işgücünün uluslararası hareketliliğinin sağlanmasıydı. Bir başka amaç ise Avrupa'da en hızlı büyüyen endüstrilerden biri olan ağırlama endüstrisine eleman sağlamak için mesleki turizm eğitiminin çekici hale getirilmesi" dedi.

Proje amaçları doğrultusunda proje ortağı olan ülkelerin, farklı ülkelerde mesleki turizm eğitimi veren ortaklara 3-4 günlük çalışma ziyaretlerinde bulunduğunu hatırlatan Çakıcı, Türkiye'den proje ortağı olan MEÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu proje grubu; İtalya, Macaristan ve İngiltere'ye çalışma ziyaretlerinde bulunduğunu dile getirdi. Çalışma ziyaretlerinde proje ortaklarının, kendi ülkelerindeki turizm eğitimini, verilen dersleri ve kredilendirme sistemini anlattığını dile getiren Çakıcı, "Bu çalışmalar neticesinde; mesleki turizm eğitimi kapsamında ülkeler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar ortaya konuldu" ifadesini kullandı.

Aşçı, garson, resepsiyonist ve otel yöneticisi kategorilerinde incelenen kredilendirme ve eğitim sistemleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklar her ülkenin yazdığı nihai sonuç raporları ile dokümanlaştırıldığı gibi

ilgili makamlara sunulmak üzere hazır hale getirildiğini de belirten Çakıcı, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Birdir, Yrd. Doç. DR. Kamil Unur, Alper Duran, Beril Dönmez, Turizm Otelcilik Yüksekokulu'ndan Sevda Birdir, Mersin Yenişehir Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ünzile Döngel ve turizm sektörünü temsilen de Green Tower Suite Otel Genel Müdürü Nebil Kavvasoğlu'nun proje ortağı olarak bilgi ve deneyimlerini, yabancı ülkelerden gelen meslektaşlarına aktardığını da sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

İşte terör örgütünün acımasızlığı! Küçük çocuk havan saldırısında bu hale geldi

Terör örgütünün acımasızlığının en net kanıtı! Küçük çocuk hain saldırıda bu hale geldi

title