Haberler
Bakan Tunç'tan İmralı-DEM görüşmesi açıklaması: Henüz netleşmedi

DEM Parti, İmralı'ya ne zaman gidiyor? Bakan Tunç'tan açıklama var

Sahte dolar nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Sahte dolar, gerçeğinden nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Ağaç Parçaları Usta Ellerde Süs Eşyasına Dönüşüyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizlili ağaç işleme ustasının, doğadan topladığı ağaç parçaları ile atılan işlenmiş orman ürünlerini kullanarak çiçeklik, yel değirmeni, at arabası, radyo, telefon gibi dekoratif ahşap ürünleri restoran, otel gibi işletmelerden rağbet görüyor Aksakal: "Hayal ettiğim her şeyi yapabiliyorum, ahşabı adeta.

Doğadan toplanan ağaç parçaları ile atıl haldeki işlenmiş orman ürünleri, usta ellerde dekoratif ürünlere dönüşüyor.

Pamukkale ilçesinde uzun yıllar gıda sektöründe çalışmasına karşın ağaç işlemeciliğine merakıyla doğadan topladığı ya da atılmış haldeki işlenmiş ağaç parçalarını toplayarak dekoratif ürünler hazırlamaya başlayan 34 yaşındaki Hasan Aksakal'ın çalışmaları ilgi topluyor.

Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda sektöründe uzun süre çalıştığını, işlerinin kötü gitmesi sonrası yıllardır içinde yaşattığını ve hobi olarak uğraştığını söylediği ağaç parçalarından dekoratif ürünler yapma işine giriştiğini anlattı.

Yaklaşık 1 yıl önce, daha önce gıda malzemeleri için depo olarak kullandığı iş yerini atölyeye çevirerek, doğada bulduğu ya da atılmış durumdaki kereste ve tahta gibi işlenmiş ağaç parçalarından dekoratif ürünler yapmaya başladığını dile getiren Aksakal, şunları söyledi:

"Hobi olarak başladığım bu uğraş artık gelir kapım oldu. Ahşap eserler, el emeği, göz nuru olduğu için yapımı uzun sürüyor. İş yerimiz şimdi el emeği, göz nuruyla yapılmış ahşap ürün galerisi gibi. Artık makinelerden çıkmış standart ürünler, insanları sıkıyor. Emek daha fazla ilgi görüyor. Ben de ekmeğimi bu işten kazanmaya başladım. Hazırladığım ürünler, otel, restoran gibi iş yerlerinde dekoratif amaçlı kullanılıyor. Tahta parçalarını işleyerek, çiçeklik, yel değirmeni, at arabası, radyo, telefon, çeşitli hayvan figürleri, bisiklet gibi birçok güzel dekoratif ürüne dönüştürüyorum. Hayal ettiğim her şeyi yapabiliyorum, ahşabı adeta hayallerimle süslüyorum. Bu parçaları değerlendirmeseydik sobada yanacak, ya da bir yerlere atılıp kaybolup gideceklerdi." - Denizli

Kaynak: AA / Yerel
title