Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Afyonkarahisar'da 'Buğday Sizden İlaç Bizden" Proje Uygulaması Devam Ediyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap yaptığı açıklamada, tarım arazilerinde tarla farelerinin üreticiye verdiği zararları engellemek için ‘Buğday Sizden İlaç Bizden’’ projesinin uygulanmaya devam ettiğini kaydetti.

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap yaptığı açıklamada, tarım arazilerinde tarla farelerinin üreticiye verdiği zararları engellemek için 'Buğday Sizden İlaç Bizden" projesinin uygulanmaya devam ettiğini kaydetti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Arap, projenin 1 Eylül 2015'te başladığını belirterek şunları söyledi:

"İlimiz genelinde tarım arazilerinde tarla faresinin vermiş olduğu zararı önlemek amacıyla 'Buğday Sizden İlaç Bizden" projesi kapsamında, ilimiz çiftçisine mücadelede başarıyı artırmak ve maddi kolaylık sağlamak için, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren 3 kilogram temiz buğday karşılığında 1 paket zehirli buğday verilmektedir. 16 Haziran 2014 tarihinde İl müdürlüğümüze otomatik karma makinası alınarak zehirli buğday hazırlanmasında otomasyona geçilmiştir. İlimiz otomasyona geçen ilk iller arasında yer almaktadır. Etkin mücadele döneminde olmamız nedeni ile toplu mücadele ve uygun tekniklerle mücadele yapılmasına yönelik olarak eğitim ve uygulama çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca tarla faresi ile mücadelede tarlalardaki deliklerin bir gün önceden kapatılması, ertesi gün açılan işlek deliklere el değmeden kaşık veya kamışla her deliğe yaklaşık 5 adet zehirli buğdayın konulması, ölü farelerin toplanıp derin bir çukura gömülmesi ve farelerin doğal düşmanları olan kedi, leylek, gelincik, tilki, atmaca, şahin, yılan gibi hayvanların öldürülmemesi önem arz etmektedir. Meskun mahallerde ve evlerde problem olan fareler İl Müdürlüğümüz konularına dahil değildir. Zehirli buğdayın meskun mahallerde ve evlerde kullanılması insan ve hayvan sağlığı açısından tehlikelidir. Hazırlanan zehirli buğday sadece tarla faresi mücadelesi için kullanılmalıdır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title