Haberler

Aeü Tıp Fakültesi'nin Çalışmaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dekan Prof. Dr. Karabulut: "Fakültemiz, öğretim üyelerinin katkılarıyla olumlu geri bildirimler almakta ve amaca yönelik, akılcı, fayda odaklı yaklaşımla gelişimine hızla devam etmektedir"

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Karabulut, fakültelerinin, öğretim üyelerinin katkılarıyla olumlu geri bildirimler aldığını ve amaca yönelik, akılcı, fayda odaklı yaklaşımla gelişimine hızla devam ettiğini bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılında kurulan ve 2012 yılında üroloji ana bilim dalında iki profesörle çalışmalarına başlayan tıp fakültesinin, bugün çeşitli bilim dallarında 4 profesör, 1 doçent, 9 yardımcı doçent ve 1 araştırma görevlisiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Atama işlemleri devam eden 5 yardımcı doçent ve temel tıp bilimleri ana bilim dalında doktora yapan 13 araştırma görevlisiyle öğretim elemanı sayısının 33'e ulaşacağını vurgulayan Karabulut, şunları kaydetti:

"Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesine bilimsel araştırma projeleri biriminin desteğiyle alınan 'Bükülebilir Üreterorenoskop ve Holmium Yağ-Lazer' sistemiyle böbrek içindeki taşların kapalı olarak (endoskopik) tedavi edilmesi mümkün hale gelmiştir. Bunun yanında üniversitenin altyapı destek projesi kapsamında taş kırma makinesi alım işlemleri tamamlandığında Kırşehir her türlü üriner sistem taşının tedavi edilebileceği bir merkez haline gelecektir. Üroloji ana bilim dalının kurulmasının ardından ürolojik kanserler, üro-jinekolojik ve çocuk ürolojisi ile ilgili hastalıklar, ürodinamik çalışmalar için başka şehirlere sevk edilme ihtiyacı kalmamıştır."

Karabulut, aynı zamanda fiziksel tıp ve rehabilitasyon ana bilim dalında ağrı tedavisi yan dal uzmanlığı olan profesörlerin mevcut olmasının, hasta tedavilerinin daha düzenli ve kontrol altında yapılmasını sağladığına dikkati çekerek, şunları anlattı:

"Tıp fakültesi bünyesinde Kırşehir'de ilk olarak romatolojik hastalıklarda ileri ilaç tedavileri, ağrı ile mücadelede epidural ve eklem içi enjeksiyonlar, nörolojik rehabilitasyon hastalarında botoks uygulamaları da yapılmaktadır. 2013-2014 eğitim öğretim yılı bahar döneminde, fiziksel tıp ve rehabilitasyon ana bilim dalında, ilk asistan doktor eğitimine başlamıştır. Fakülteye öğrenci alınması için YÖK'ün belirlemiş olduğu şartları en kısa sürede sağlamaya gayret göstermekteyiz. Fakültemiz, öğretim üyelerinin katkılarıyla olumlu geri bildirimler almakta ve amaca yönelik, akılcı, fayda odaklı bir yaklaşımla gelişimine hızla devam etmektedir." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel
title
Close