Haberler

Adıyaman Orman İşletme Bin Kişiyi İstihdam Edecek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü ile İşkur Adıyaman Müdürlüğü arasında bin kişinin istihdam edilmesiyle ilgili Toplum Yararına Program Protokolü imzalandıAdıyaman Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde, İşkur tarafından finanse edilen bin kişi ağaçlandırma, tesis, koruma, bakım ve fidan üretimi işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam edilecek.

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü ile İşkur Adıyaman Müdürlüğü arasında bin kişinin istihdam edilmesiyle ilgili Toplum Yararına Program Protokolü imzalandı

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde, İşkur tarafından finanse edilen bin kişi ağaçlandırma, tesis, koruma, bakım ve fidan üretimi işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam edilecek. İstihdam ile ilgili iki kurum arasında protokol imzalandı. İşkur Müdür Ramazan Tatar ile Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi protokolü imzaladı.

İşkur Müdürü Ramazan Tatar, TYP kapsamında bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, işçilerin kura ile değil, çalıştırılacak bölgelerden seçileceğini kaydetti.

Ramazan Tatar, "Başvuruda bulunan kişilerin kurumumuza kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını tamamlamış, 66 yaşından gün almamış olmak, açık öğretim ve ikinci öğretim hariç öğrenci olmamak, programın gerçekleştirileceği yerde (İl, ilçe, belde, köy) ikamet etmek, emekli, dul, yetim malul, özürlü aylığı gibi maaş almamak, SGK'ya tabi sigortalı çalışan, esnaf/çiftçi Bağ-Kur'lu olmaması gerekiyor. Başvurular il merkezinde Müdürlüğümüze, ilçelerde ilçe belediyelerindeki İşkur hizmet noktalarından yapabilirler.

25 Mart - 03 Nisan 2015 tarihleri arasında hafta içi mesai saatlerinde başvuru alınacaktır. Ayrıca, (bireysel üyeliği bulunanlar) İnternet üzerinden (www.iskur.gov.tr) belirtilen tarihler arasında günün 24 saati başvuru yapabileceklerdir. Bu program, Orman Genel Müdürlüğüne özel hazırlanmış bir programdır. Katılımcıların seçimi, Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğünce oluşturulacak komisyon tarafından mülakat yöntemiyle yapılacaktır. Orman İşletme Müdürlüğünün taşıma imkanı bulunmadığından, katılımcılar programın uygulanacağı alanlara kendi imkanlarıyla gidiş-geliş yapmak zorundadırlar. Bu nedenle, Programda çalıştırılacak kişiler; başvuranlar arasından programın uygulanacağı mahalde ikamet edenlere öncelik verilmek suretiyle seçilecektir. Mülakata katılanların tamamı değerlendirmeye alınacak olup liste (yaş, cinsiyet, engelli, eski hükümlü vs.) ayrımı yapılmayacaktır. Merkez ve tüm ilçelerde mülakat komisyonları kurulacak ve 07 Nisan 2015 Salı günü tüm ilçelerde mülakat yapılacaktır. Mülakata katılmayanlar (mazaretleri olsa dahi) değerlendirmeye alınmayacaktır. Tüm Programlar 20 Nisan 2015 tarihinde başlayıp 2 ay (60 gün) devam edecek olup, iki ayın bitiminde gelecek yeni ödenekle 6 (altı) ay'a tamamlanacaktır. Proje bitiş tarihinden itibaren katılımcıların işine son verilecektir. Projede çalıştırılmak üzere seçilenler, projede belirtilen işlerde (Kırsal alanda ağaç dikimi ve bakım işlerinde) çalıştırılacaktır. Katılımcılar programın uygulanacağı alanlara kendi imkanlarıyla gidiş-geliş yapmak zorundadırlar. Katılımcılara ayrıca yol gideri ödenmeyecektir. Başvuracakların bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir" dedi.

Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi ise, proje kapsamında alınacak olan bin kişinin nerelerde istihdam edileceğini açıklayarak, "Adıyaman merkez ve köylerinde 475 kişi, Sincik merkez ve köylerinde 45 kişi, Samsat'ın köylerinde 20 kişi, Gerger'in köylerinde 80 kişi, Kahta merkez ve köylerinde 75 kişi, Çelikhan merkez ve köylerinde 80 kişi, Besni merkez ve köylerinde 35 kişi, Gölbaşı merkez ve köylerinde 110 kişi, Tut merkez ve köylerinde 80 kişi alınacak" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close