Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Adana Üsam'ın "Mentör Projesi" Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK tarafından 30 proje arasından seçilen Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi’nce (ÜSAM) hazırlanan “Mentörlük Mekanizması Geliştirme ve Uygulama Modeli Projesi”nde birinci aşama tamamlandı ve proje kapsamında yararlanıcı 27 KOBİ firması ile yol arkadaşlığı yapacak 24 mentör biraraya geldi.

TÜBİTAK tarafından 30 proje arasından seçilen Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi'nce (ÜSAM) hazırlanan "Mentörlük Mekanizması Geliştirme ve Uygulama Modeli Projesi"nde birinci aşama tamamlandı ve proje kapsamında yararlanıcı 27 KOBİ firması ile yol arkadaşlığı yapacak 24 mentör biraraya geldi.

Adana Milletvekili ve Adana ÜSAM Kurucu Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü'nün de katıldığı Park Zirve Tesisleri'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Adana ÜSAM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zahit Balbay, proje ile Adana, Mersin, Antakya ve Tarsus'taki 27 KOBİ firmasına Ar-Ge ve İnovasyon kapasitesi artırılarak rekabetçiliğin geliştirilmesi konusunda rehberlik hizmeti verileceğini söyledi.

Proje kapsamında KOBİ'ler ile mentörlerin 15 Eylül'den itibaren 9 ay süreyle ortak çalışma yapacağını belirten Balbay, "TÜBİTAK destek programında seçilen 6 projeden birinin bölgemizde uygulanmasından dolayı mutluyuz. Firmalarımızın devletçe verilen Ar-Ge desteklerinden daha çok yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, KOBİ'lerin Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerinin artmasının büyük önem taşıdığını, kent ve ülke ekonomisi ile refahını doğrudan ilgilendirdiğini belirtti. Kıvanç, "Türkiye'nin 2023 yılı için öngördüğü 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için mevcut ürün çeşidinden çok daha farklı, nitelikli ve fonksiyonel ürünler üretilmesi gerekmektedir. Bu konuda tüm kesimlere büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.

Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü de, Adana ekonomisine katma değer yaratacak, sanayicilere katkı sağlayacak projelere destek verdiklerini, bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

CHP Adana Milletvekili ve Adana ÜSAM'ın Kurucu Başkanı Ümit Özgümüş ise, ÜSAM'ın büyüyüp gelişmesini ve başarısını heyecanla izlediğini belirterek, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına destek olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Adana Sanayi Odası ve Adana ÜSAM Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özkök ve Salih Sütcü'nün de katıldığı açılışta, yararlanıcı firma temsilcileri ile projede görev alacak mentörler arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title