Haberler

Adana Btü'de Doğal Afet ve İlkyardım Farkındalığı Eğitimi Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (Adana BTÜ) Sivil Savunma Biriminin organizasyonunda Yangın, Doğal Afet ve İlkyardım konularında farkındalık eğitimi yapıldı.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (Adana BTÜ) Sivil Savunma Biriminin organizasyonunda Yangın, Doğal Afet ve İlkyardım konularında farkındalık eğitimi yapıldı. İki gün süren, teorik ve uygulamalı olarak yapılan eğitimler, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirildi.

Eğitimin ilk gününde açılış konuşmasını yapan Adana BTÜ Sivil Savunma Amiri Mustafa Sıray, düzenlenen eğitimin amacının olası afet durumunda can ve mal kayıplarını en aza indirecek bilincin oluşturulması olduğunu belirtti. Sıray, eğitimin sadece kurumsal alanda değil yaşam boyunca işe yarayacağına vurgu yaptı.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, doğal afetlerin beklenmedik anlarda kapımızı çalabileceğini, hazırlıklı ve bilinçli olmanın pek çok kaybın önüne geçeceğini belirtti. Prof. Dr. Ersoy, "Çok yakın zamanda Adana'da ve bölgemizde bir deprem atlattık. Doğru bilinen yanlışlar maalesef ki yarardan çok zarar getirmektedir. Unutmayalım ki, bu eğitimde alacağımız bilgiler olası bir afet durumunda kendi canımızı, sevdiklerimizi ve hatta tanımadığımız insanların canlarını kurtarmak için vesile olabilir. Bu eğitimin düzenlenmesinde bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İtfaiye Daire Başkanlığından Eğitim Şube Amiri Adem Cıncık ve Eğitmen Hasan Işık Acar; yangın çeşitleri, yangın söndürme, yangından korunma teknikleri ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sırasında katılımcıların soruları yanıtlanarak, merak edilen konular hakkında bilgi verildi.

Yangın eğitiminin ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Arama Kurtarma Teknisyeni Abdullah Dinçer; doğal afet çeşitleri, korunma bilinci, afet öncesinde alınacak tedbirler, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitimin ikinci gününde İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birimi Sorumlusu Metin Yıldız ve Eğitmen Süleyman Zengin, temel ilkyardım ve afetlerde uygulanması gereken ilkyardım teknikleri konusunda uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitim sırasında interaktif şekilde temel yaşam desteği uygulaması yapıldı. Eğitimin ardından Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), kuruluşun görevleri ve amacı hakkında tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi.

Verilen teorik bilgilerinden ardından, Rektör Yardımcısı Ahmet Fazıl Özsoylu, Adana BTÜ Genel Sekreteri Osman Arık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin ve İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Aykıl'ın da katılımıyla geniş çaplı bir tatbikat uygulandı. Sirenle başlayan deprem tatbikatında binaların tahliyesi, yaralılara yönelik kurtarma ve ilkyardım uygulamaları, yaralıların taşınması, çevre korunmasında alınacak önlemler canlandırıldı. Daha sonra yapılan yangın tatbikatında yangına müdahale teknikleri uygulandı.

Eğitimin sonunda katkıda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close