Haberler

AB - Türkiye İlişkileri ve Güncel Sorunları Görüşüldü

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bilgi Merkezi ile Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğiyle "AB-Türkiye İlişkileri ve Güncel Sorunlar" toplantısı düzenlendi.

AB Bilgi Merkezi ile Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğiyle "AB-Türkiye İlişkileri ve Güncel Sorunlar" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi öğretim elemanları, öğrencileri, İl Göç İdaresinden uzman yardımcıları, Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Birimi uzmanları, Diyarbakır İş-Kur'da görevli İş ve Meslek Danışmanları, Diyarbakır TOBB Genç Girişimciler Yönetim Kurulu üyeleri, D.Ü. Proje Koord. Uyg. ve Arş. Mrkz ile D.Ü Kariyer Planlama Uyg. ve Araş. Mrkz. Danışmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel ile Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Engin Koç konuşmacı olarak katıldı.

AB uyum sürecinde çevre politikalarının Türkiye'deki yansımalarıyla ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Hamdi Temel, Ülkemizdeki bazı çevre politikalarını değerlendirerek, çevre ile ilgili iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı. Avrupa'daki çalışmalarını ve gözlemlerini de aktaran Temel, Türkiye'deki mevcut imkânların daha verimli hale gelmesi için yenilikçi, her kesiminin ihtiyacına cevap verebilecek ve devlet kontrolünde olan bir çevre politikasının izlenmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda Türkiye'nin AB üyelik süreçlerine değinilerek katılımcılarla istişare edildi. AB'nin son yıllarda özellikle Ortadoğu'daki istikrasızlığa karşı yürütmüş olduğu politikalar, sorunlar ve Türkiye'ye bu hususta sağlamış olduğu destekler konuşularak tartışıldı.

AB adaylık sürecinin, Kopenhag Kriterlerinin yerine getirilmesi ve Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması itibariyle birliğe katılmasının diğer Müslüman ülkelerde olumlu yönde etki yarattığı, Türkiye'nin İslam aleminin sesi olduğu Avrupa'da bu sesin, Türkiye'nin temsil etmesinin büyük bir heyecan uyandırdığı belirtildi

Daha sonra Avrupa Birliğinin kuruluş süreçlerine, amaçlarına ve hedeflerine değinilerek üye ülkelerin aday ülkelere ve Türkiye'ye yaklaşımları ele alındı.

Bir sonraki oturumda söz alan Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Engin Koç ise Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Batılı ülkelerin Ortadoğu politikalarına değindi.

Kaynak: Temsilci / Yerel
title
Close