6. Enerji Zirvesi Sona Erdi
Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) ev sahipliğinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kamu ve özel sektör birlikteliğiyle düzenlenen 6. Türkiye Enerji Zirvesi sektöre ilişkin çeşitli alanlarda yapılan oturumlarla sona erdi.
Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) ev sahipliğinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kamu ve özel sektör birlikteliğiyle düzenlenen 6. Türkiye Enerji Zirvesi sektöre ilişkin çeşitli alanlarda yapılan oturumlarla sona erdi.
Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki zirveye Konya Valisi Muammer Erol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ile enerji sektörünün kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
AKSU: "ÖNERİ VE GÖRÜŞLERE AÇIĞIZ"
Zirvede, Özelleştirme İdaresi'nin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi veren Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, "Enerji sektörü ve bunun dışındaki sektörlerde de özelleştirmelerimiz var. Çalışmalarımızda her yaptığımız ihale bir sonrakine ışık tutuyor. Bu konuda kamu yararı çerçevesindeki her türlü öneri ve görüşe de her zaman açığız" dedi.
ALTUNYALDIZ: "GÜNEŞ ENERJİSİ ÇOK DEĞERLİ"
Programda yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine değinen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, "Yaşam için vazgeçilmez olan enerjinin zirvesinin Konya'da gerçekleşmesi bizleri çok memnun etti. Ülkemizin enerji fakiri bir ülke olduğunu biliyoruz. İthalatımızın beşte biri enerjiye dayanıyor. Bu açıdan yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinin başta Konya olmak üzere son derece değerli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
REKTÖR GÖKBEL: "ZİRVEYE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK ÖNEMLİ"
Zirvede söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Böylesine önemli bir zirvenin üniversitemizde gerçekleşmesinden çok memnunuz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde Türkiye'de ilk 10 üniversiteye girmeyi başaran Selçuk Üniversitesi, Anadolu üniversiteleri arasında bu başarıyı gösteren tek üniversitedir. Diğer yandan Türkiye'de en fazla patent başvurusu yapan ve alan üniversiteyiz. Yeni kurulan Alternatif Enerji Merkezimiz de bulunmaktadır. Bu bakımdan zirvenin altıncısının burada yapılması hem şehrimiz, hem de üniversitemiz açısından oldukça önemlidir. Gerçekleştirilecek oturumlarla enerji sorununa ve çözüm önerilerinin yetkin ağızlar tarafından dile getirileceğine inanıyorum" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, moderatörlüğünü EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karahan'ın yaptığı özel oturumda EFET Onursal Başkanı Paul Van Son, enerji ticaretindeki serbestlik hakkında katılımcılara bilgi verdi. 3 ayrı salondaki oturumlarla devam eden zirvede 'Güneş Enerji Sistemlerinde Yatırım Fırsatları', 'Türkiye Doğal Gaz Ticaretinde Etkin Bir Ülke Olacak Mı?', 'Konya'nın Enerji Potansiyeli' gibi konu başlıkları tartışıldı. - KONYA